פענוח תוצאות בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות בדיקות
    תמר
    22/07/2008

היי, אני בת 36. בריאה. ואינני נוטלת תרופות (למעט גלולות - דיאנה). לפני כיומיים הופיעו לי נקודות אדומות זעירות על שתי הרגליים והקרסוליים. למחרת הן הופיעו גם על הידיים ומעט בתוך הפה. היום החלו לי כאבי ראש חזקים שבאים והולכים. הרופאה אליה פניתי שלחה אותי לבדיקות, ואלו התוצאות שקיבלתי היום: ESR 60 Platelets 1 Platelets 47.3 MPV-Mean Platelet Volume - לא ניתן לדווח Reticulocytes 2.6 Reticulocytes # 0.11 I.N.R | 0.9 יתר הבדיקות יצאו בטווח הנורמה. ממרפאת הרופאה הודיעו לי כי עלי לחזור על בדיקת CBC משום שנאמר להם כי הדם נקרש והבדיקה לא בוצעה. האם תוכלו לומר לי במה מדובר? תודה, תמר (המודאגת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקות

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר איתי לוי
    23/07/2008

תמר שלום. אם הדם נקרש תוצאות הבדיקה אינן מהימנות ועליך לחזור על הבדיקה. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה ושאלה נוספת

תמר
    23/07/2008

היום עשיתי שוב בדיקה של ספירת דם. נאמר לי שאין צורך לחזור על יתר הבדיקות משום שהיתה תקלה טכנית לגבי הבדיקה הספציפית הזו. בנוסף קיבלתי תשובות נוספות: ALT (GPT)42 PT גדול מ-100% אודה להתייחסותך. תודה רבה, תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר איתי לוי
    23/07/2008

לגבי PT מעל 100% אין כל משמעות. GPT -42%- היא סטייה קלה מהנורמה של תפקודי כבד. בד"כ הדבר חסר משמעות אך עלייך להתיעץ עם רופא המשפחה. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו