קרישיות יתר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות יתר בהריון
    רונית
    23/07/2008

אני בת 35 +2 ילדים. בהריונותיי נטלתי קלקסן בשל בעיית קרשיות יתר (פקטור 5 והטרוזיגוטית לליידן) הידועה לי לאחר תרומובוזה שהיתה תחת גלולות (לפני ההריונות). בהריון השני התפתחה תרומובוזה בשבוע 9 תחת נטילת קלקסן 60 מ"ג ולכן הרופא המטפל יעץ לי להעלות המינון ל- 60 מ"ג X2 ביום. בהריון שלישי התחלתי את הטיפול של 60 X2 והיתה לי הפלה בשבוע 8. יש לי שלוש שאלות: 1) האם אכן אתם ממליצים על מינון הנ"ל לאור ההיסטוריה הרפואית? 2) האם יש קשר בין ההפלה לקרישיות, שכן קיבלתי את הטיפול המומלץ? 3) האם מינון יתר של קלקסן עלול לגרום להפלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות יתר בהריון

הוספת תגובה

• קרישיות יתר בהריון

ד''ר אינה צורן-רוזנטל
    24/07/2008

המינון הגבוה יותר הוא הנכון, כי את צריכה מינון טיפולי, וגם אז צריך לעקוב אחר יעילות במהלך ההריון עם העליה במשקל. יש קשר בין הפלה לקרשייות יתר, אך קלקסן כמו רןב הץרופות זה לא הצלחה של 100%, כך שתתכן הפלה גם על טיפול. ולא ידוע כי קלקסן יכול להוות גורם להפלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לגבי קרישיות יתר בהריון

רונית
    24/07/2008

ראשית, תודהעל תשובתך. רציתי לדעת מה פירוש "לעקוב אחר יעילות הטיפול"? מאיזה בחינה? אני שואלת מכיוון שהרופא המטפל אמר לי שאין צורך במעקב כלשהו, פשוט להזריק במהלך כל ההריון את המינון הנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות הטיפול

ד''ר אינה צורן-רוזנטל
    28/07/2008

הכוונה למעקב אחר ANTI Xa המבוצע רק בבי"ח ביחידות קרישה, אשר מומלץ לבצע בהריון מתקדם עם עלית המשקל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו