גלולות וקרישיות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות וקרישיות יתר
    דבורה
    27/07/2008

נמצאתי כבעלת MTHFR הומוזיגוטי. האם קימות גלולת המותרות לשימוש? ומה לגבי ההתקן התוך ריחמי החדש יותר? האם עלי ליטול חומצה פולית 5 מ"ג כל חיי גם ללא קשר להריון ולידה. ( אני בת 34 נ+ 4)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות וקרישיות יתר

הוספת תגובה

• לדבורה

ד''ר איתי לוי
    27/07/2008

לא הסברת מדוע נבדק MTHFR. האם היה אירוע של קרישיות יתר? האם ההריונות היו תקינים? במידה ולא היתה כל בעיה מיוחדת ועברת 4 הריונות ולידות תקינים לא צריכה להיות כל בעיה עם גלולות או התקן המכיל הורמונים. ליתר בטחון ניתן לבדוק רמת הומוציסטאין( כשאת לא נוטלת ח. פולית). אם זה תקין ככל הנראה אין סכנת יתר לקרישיות וגם אין הכרח בנטילת ח. פולית.
    בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישיות

דבורה
    28/07/2008

הריון ראשון שלי נגמר בשבוע 23 כתוצאה מהפרדות שיליה. לאחריו בוצע בירור מקיף והתגלתה קרישיות יתר. בהריון שלאחריו טופלתי במיקרופירין. (ואחר כך היו 4 הריונות ולידות מוצלחים)לאור זאת נאמר לי כי הגלולות וההתקן שמכילים הורמונים אסורים עלי לשימוש. האם זה אכן כך כהמלצה גורפת? ומה לגבי נטילה קבועה של ח. פולית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבורה

ד''ר איתי לוי
    29/07/2008

שלום רב. לפי הבנתי קרישיות היתר שנמצאה אצלך היא הומוזיגוטיות ל- MTHFR. הבנתי גם שבהריונות שלאחר מכן קיבלת אספירין בלבד. לנוכח זה לא נראה שאת סובלת מבעיה של קרישיות יתר. המלצתי היא להפסיק זמנית ח. פולית ולבדוק רמת הומוציסטאין. אם הרמה תקינה לא נראה לי שיש מניעה מנטילת גלולות. אם רמת הומוציסטאין תקינה ללא נטילת ח. פולית אינך חייבת לקחת את הטיפול בקביעות. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דבורה
    31/07/2008

חידשת לי. אבדוק על פי המלצתך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו