גורמים המגבירים את השפעת הקומדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורמים המגבירים את השפעת הקומדין
    אבי
    31/07/2008

שלום לכולם בכל מקום אני קורא ושומע על מאכלים המכילים ויטמין K אשר מפריע לפעולת הקומדין כלומר פועל נגדו. האם מישהו יודע על גורמים (לא תרופות אלא מאכלים או פעילויות ) אשר מעלים את השפעת הקומדין וגורמים לדם להיות יותר דליל ? אני מאוזן בדרך כלל על INR סביב 3 (עם קומדין 5 מ"ג ביום). בבדיקת דם התברר שהוא עלה בפתאומיות ל 5.7 וזאת בלי ששיניתי משהו באורח חיי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזונות המכילים ויטמין K

ד''ר אינה צורן-רוזנטל
    31/07/2008

הרבה מזונות מכילים ויטמין K בין היתר ירקות ירוקים אך גם גלידה, הנקודה היא שאין כל צורך להמנע ממזונות אלו, להיפך צריכת ויטמין K במזון משפרת איזון, הדגש הוא לשמור על תזונה אחידה ולא להפריז בצירכת מזון צסויים בשבוע נתון ולהמנע ממנו בשבוע אחר. אין פעילות המשפיע על איזון INR, אולם אנטיביוטיקה כן משפיע. וחשוב לדעת שלפעמים יוצאים מהאיזון גם בלי כל שינוי ב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

ד''ר אינה צורן-רוזנטל
    31/07/2008

לפעמים יוצאים מהאיזון גם ללא שינוי באורח חיים וזאת הסיבה שחוזרים על INR כל שבועיים לכל הפחות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודע להשפעות של ויטמין K

אבי
    31/07/2008

אך האם יש מזון אשר ידוע שעושה את הפעולה ההפוכה ? כלומר מדלל את הדם עוד יותר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו