ברור קרישיות יתר בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור קרישיות יתר בהריון
    שרונה
    31/07/2008

שלום רב הנני בת 36, זהו הריוני הראשון בשבוע34 בשל סיפור משפחתי (אימי קיבלה טרומבוזה ברגל בעת לידתי ) נעשה לי ברור טרומבופיליה יצא תשובה אחת שהיא כן חיובית ל MTHFR - HOMOZYGOTE MUTATION ביצעתי בדיקות נוספות שיצאו תקינות , חוץ מכמה שלא ניתן בהריון. רקע עליי - בריאה , כולסטרול יחסית גבוה בשבוע 28 התגלה אצלי קרע ברישתית העין שטופל ע"י לייזר, ביקשתי גם בדיקות דם בשל עייפות רבה והתגלה כי הנני אנמית וB12 נמוך (137) כאשר הערכים התקינים 180-600 קראתי באיזה מאמר כי הומוציסטאין בגוף כאשר הוא גבוה יכול לגרום לבעיות עיניים (ביניהם פגיעה ברישתית) - עדיין לא ביצעתי בדיקה להומוציסטאין וקראתי שלקיחת ויטמינים וB12ּ6 וחומצה פולית יכולים לעזור, לצערי במהלך כל ההריון היה לי קושי לקחת ויטמינים כי עשה לי מאוד רע , לא חשבתי שזה יכול להזיק (המחסור) בשבועיים האחרונים התחלתי לקחת פרנטאל לנשים בהריון, B12 מתחת ללשון וברזל SLOW-FE (ללא חומצה פולית - כי עם חומצה פולית עשה לי ממש רע) שאלתי היא האם זה לא מאוחר מידיי להתחיל בטיפול של ויטמינים כעת בשבוע 34 ? אילו בדיקות עליי עוד לבצע על מנת לוודא שאין לי קרישיות יתר לפני הלידה. כמו כן אני רוצה לבקש ניתוח קיסרי בגלל הקרע ברישתית , האם זה מסוכן אם ישנו גן של קרישיות יתר? לתשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור קרישיות יתר בהריון

הוספת תגובה

• לשרונה

ד''ר איתי לוי
    31/07/2008

שרונה שלום. מומלץ שתבדקי גם רמת הומוציסטאין. אם היא תקינה את לא חשופה לקרישיות יתר. מומלץ לקחת ויטמינים במיוחד ח. פולית וויטמין B-12. אין קשר בין הבעיה ברשתית והומוציסטאין. איני רואה סיכון יתר בניתוח בגלל הקרישיות אך עלייך להתיעץ בקשר לסכון יתר בניתוח ביחס ללידה רגילה בהקשר המילדותי. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו