בלוטות לימפה נפוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה נפוחות
    רון
    02/08/2008

שלום רב, אני בן 25 ולפני כחודשים-שלוש חשתי בלוטה נפוחה בצאוור בגודל עד 1 ס"מ ניגשתי לרופא המשפחה זה הפנה אותי לצילום חזה ואמר שיש גם בלוטה בבית שחי . צילום חזה תקין , בדיקות דם נעשו הרבה! LDH היה תקין כמו גם שקיעת דם . הופנתי למרפאה המטולוגית שם בדקו אותי ואמרו לחזור עוד 3 חודש. מאז עברו כחודשיים ועדיין הבלוטות לא עברו אני חש נפיחות באזור הבית שחי ובלוטת הלימפה בצאוור לא השתנתה. אני מחכה לתור שאמור להיות עוד כחודש ומרוב קריאה באינטרנט מתחיל לחשוש שמא מדובר בסרטן. למה הרופא משפחה שבדק אותי מספר פעמים לא הפנה אותי לבדיקת אולטרא סאונד? האם ביקורת פעם ב-3 חודש למרות שמדובר בבלוטות לימפה זה בסדר כי אני חש שהזמן עובר ולא עושים כלום? תודה על העזרה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה נפוחות

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר איתי לוי
    02/08/2008

לרון שלום. הפנייה שלך אינה בתחום המקצועי ולכן קשה לעזור לך דרך האינטרנט. יש לך חרדות אך קביעתך שלא נעשה כלום לא תואמת את תיאורך. המטולוג הוא רופא מומחה בתחום בלוטות לימפה. אם הוא קבע שניתן בשלב זה להסתפק במעקב, ככל הנראה הסבירות שמדובר בסרטן היא ממש נמוכה. אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה ולשתף אותו בחרדות שלך. אני בטוח שהוא ימצא דרך להרגיע אותך. בכל מקרה נראה לי שמבחינה מקצועית אתה מטופל כהלכה. בברכה, דר 'איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

רון
    02/08/2008

אני מטופל במרפאה המטולוגית ...הכווננה שהשאלה שלי לא מקצועית אני פשוט לא כל כך הבנתי... בכל מקרה אנסה למקד... האם אולטרא סאונד של הצאוור או בית שחי לא אמצעי שאפשר לקבל ממנו מידע חיוני לגבי הבלוטות? או שמא אפשר להסתפק בבדיקה גופנית שהיא מספיק אמינה? האם 3 חודש שהבלוטות לא משתנות מצביע על משהו כי אני קראתי המון ולא קיבלתי תשובה לכך? תודה על תשובה מהירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר איתי לוי
    03/08/2008

US לא תורם אינפורמציה משמעותית בהרבה ביחס לבדיקה גופנית. לפעמים על סמך מרקם הבלוטה ב- US ניתן להתרשם האם מדובר בבלוטה שאינה תקינה או בלוטה שפירה. בכל מקרה בלוטות עד 1 ס"מ לרוב אינן ממאירות. העובדה שאין שינוי 3 חודשים גם תומכת בעובדה שככל הנראה זו בלוטה שפירה. בברכה. דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות

שש
    05/05/2009

שלום רב.!

לפני כחודש התגלה אצל אבי נפיחות בצוואר בצד ימין .
    פנינו לרופא המשפחה והוא הפנה אותו לאולטרסאונד , שם גילו שבלוטת הלימפה מוגדלת ואין זרימת דם .
    רופא האולטרסאונד הפנה את אבי שוב לרופא המשפחה לבירור מעמיק יותר. רופא המשפחה שלח אותו לרופא אף אוזן גרון , שם נבדק ע"י צינורית דרך הגרון והתגלו גושיים וכן מצא שישנם גושיים גם בבלוטת הלימפה השמאלית - נפיחות לא נראת לעין.
    רופא אף אוזן גרון הפנה את אבי לניקור בבית החולים אך התור רק בעוד כחודש
    אנו מאוד מודאגים למצב הבריאותי של אבי , האם מדובר בגידול סרטני ? אוו בבעיה מסוג אחר?
    אני מאוד אודה למי שממומחה בתחום ויוכל לתת חוות דעת .
    תודה ויומטוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו