אמצעי מניעה ושימיוש בקומדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה ושימיוש בקומדין
    בר
    07/08/2008

שלום אני בת 30 לאחר לידה בניתוח קיסרי, שבו החתך הזדהם ונוצר קריש דם בריאה. אני עכשיו 4 שבועות אחרי לידה, ונמצאת בתהליך איזון של קלקסאן וקמדין. כרגע מקבלת 80 מ"ג קלקסאן פעמיים ביום ו15 או 20מ"ג קומדין. השאיפה היא שכשה - INR יגיע ל- -2.5 להפסיק קלקסאן. תהליך האיזון ארוך אצלי מאוד וכרגע ה- INR היוא 1.91 . רציתי לדעת איזה אמצעי מניעה עומדים לרשותי האם יש גלולות שכן אוכל לקחת שמכילות כמות הורמונים קטנה? אולי כמו הגלולות שלוקחים כשמיניקם? קונדומים מהווים בעיה לבעלי מאחר ויש לי רגישות ללטקס (שאובחנה לפני 8 שנים כך שייתכן שדברים השתנו מאז) מה שמחייב שימוש בקונדומים "קשים יותר" נטולי לטקס. האם יש גלולות שהגבר יכול לקחת? זהו הריון שני שלי כך שלא הייתי מעוניינת באמצעי מניעה פרמננטי. מבחינת היסטוריה רפואית זוהי הפעם הראשונה של ארוע קרישה, ברקע יש לי אסטמה וחוץ מזה אני בריאה. כמו כן במשפחה רק לסבתות היו ארועי יתר קרישה מהרגליים ובגיל מבוגר מאוד. ביצעתי דופלר רגליים שיצא תקין. אני מאוד מעוניינת לחזור לשגרה וליחסי מין, ובלי התערבויות חרוגיות נוספות. אשמח לכל רעיון. בעבר נטלתי גלולות מסוג מריסלון במשל כ - 8 שנים ללא בעיה. ואחרי לידה ראשונה ניסיתי גלולות מסוג יאז שגרמו לדימום קל מתמשך לכן הפסקתי לקחת אותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר איתי לוי
    08/08/2008

מיכל שלום. בחצי השנה הקרובה מומלץ להימנע מכל תכשיר המכיל הורמונים המגביר במידה ניכרת נטייה לקרישיות. בהמשך תזדקקי לברור קרישיות ואז יהיה ניתן לשקול גם את נושא אמצעי המניעה. לא ידוע לי על גלולות לגבר. גם אם מדובר באי נוחות הייתי ממליץ בחודשים הקרובים שתשתמשו בקונדום. בברכה, דר איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו