מיקרופירין הריון ואפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקרופירין הריון ואפידורל
    מיכל
    08/08/2008

שלום רב, אני בהריון בשבוע 30. לוקחת מיקרופירין 100מ"ג מדי יום. עקב שילוב של פיברומיאלגיה עם תסמונת אנטיקרדיוליפין. שאלתי היא א. מתי צריך להפסיק את האספירין לקראת סוף ההריון? ב. האם הצורך להפסקה האספירין הוא רק לטובת לקיחת אפידורל או שיש חשש לתינוק או לי לקראת סוף ההריון? ג. האם באמת לקיחת אפידורל תחת השפעת אספירין מסוכנת כפי שמפורסם? כמה זמן הפסקה צריך מהאספירין כדי שאפשר יהיה לקחת אפידורל? ד. האם במצב כזה של לקיחת מדללי דם נהוג לזרז לידה? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר איתי לוי
    08/08/2008

מיכל שלום. מבחינתך והתינוק לא אמור להיות סיכון מיוחד. אולי נטייה מסוימת לדמם אצלך. הבעייה העיקרית זה האפידורל. רצוי להפסיק לפחות 7- 10 ימים קודם לכן , שזה משך הזמן שלוקח לטרומבוציטים להתחדש. למה את מתכוונת שאת סובלת מתסמונת אנטיקרדיוליפין? האם היה גם אירוע טרומבוטי? אם כן יתכן ויש צורך בכיסוי תרופתי אחר בעת שאת מפסיקה אספירין. אם אין סבוכים מיוחדים אין צורך בזרוז הלידה. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מיכל
    09/08/2008

תודה על תשובתך המהירה האבחון נעשה לאחר כאבים שהיו לי ברגל, עשו לי אולטראסאונד וגילו סתימה באחד העורקים (כמדומני שכך הוגדר לי), ואז שלחו אותי לבדיקות דם ואבחנו את העודף באנטיקרדיוליפין. את האבחנה עשה ראומטולוג, במקביל לטיפול שוטף בפיברומיאלגיה. האם לדעתך כדאי שאמשיך במקביל בבדיקות המוטולוגיות אצל מומחה לעניין? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

דר' לוי
    10/08/2008

שלום רב. אם אכן היה קריש דם באחד מוורידי הרגליים ככל הנראה נדרש גם קלקסן ולא מספין אספירין. מומלץ שתפני בהקדם גם להמטולוג. בברכה, דר' לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו