בילירובין וברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בילירובין וברזל
    גדי
    21/08/2008

אני בן 40, בריא בד"כ.לפני 4 חודשים ביצעתי בדיקת דם שיגרתית ורמת הברזל אצלי הייתה 60 LD\GU U. רמת הבילירובין הכללי הייתה0.57 LD\GU . מכיוון שרמת הברזל הייתה נמוכה יחסית נטלתי מאז תוסף ברזל. לפני שבוע עשיתי בדיקת דם נוספת,לשם מעקב. רמת הברזל עלתה ל-143 אך גם רמת הבילירובין הכללי עלתה ל-1.46 (מעט מחוץ לנורמה-עד 1.2). שני הערכים עלו בסדרי גודל דומים. האם יש קשר בין שני ערכים אלו? האם סביר שהעלייה ברמת הבילירובין מהבדיקה הקודמת לבדיקה הנוכחית קשורה לנטילת הברזל? תורה, גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בילירובין וברזל

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר איתי לוי
    22/08/2008

אין קשר בין הערכים, אלא אם כן יש תהליך המוליטי( תמס דם) שיכול לגרום לעלייה ברמת הברזל. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לעשות משהו?

גדי
    22/08/2008

אני מעט מודאג מרמת הבילירובין הגבוהה (1.46 מול 0.57 לפני 4 חודשים). שאר הערכים תקינים (ביליררובין לא ישיר טרם בוצע). אני בריא ואין לי כל תופעה בריאותית שמציקה לי. האם עלי לעשות משהו בעקבות רמת הבילירובין הגבוהה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגדי

דר' איתי לוי
    23/08/2008

גדי שלום. בשלב ראשון תחזור עוד פעם על הבדיקה. בברכה, דר' לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו