בדיקות דם לא תקינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם לא תקינות
    אורית
    25/08/2008

שלום, במסגרת בדיקות דם שגרתיות שנערכו לי נתקבלו התוצאות הבאות: GOT AST = 45 (תחום גבוה נורמלי 31) GOT ALT = 42 (תחום גבוה נורמלי 34) BILIRUBIN DIRECT = 0.21 (תחום גבוה נורמלי 0.20) CPK = 437 (תחום גבוה נורמלי 145) הבנתי מקריאה באינטרנט שתוצאות גבוהות בחלק מהבדיקות הללו מושפעות מפעילות גופנית טרם הבדיקה. בימים לפני ביצוע הבדיקה לא עסקתי בפעילות גופנית מוגדרת. חשוב לציין כי בעבר סברתי מבעייה בבלוטת התריס, אך בשנה האחרונה אני מאוזנת, וגם בבדיקות אלה התוצאות של בדיקות הבלוטה הן בגדר הנורמל. על מה עשויות להצביע תוצאות הבדיקה ומה עלי לעשות בהמשך? תודה רבה לבנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לא תקינות

הוספת תגובה

• לבנת

ד''ר אינה צורן-רוזנטל
    25/08/2008

גם פעילות פיסית לא ספיציפית יכולה להביא לתוצאות הנ"ל.
    מלבד זאת מדובר בחלבונים המופרשים מתאי כבד, לפני בירור כלשהו יש לחזור על הבדיקות עוד מספר חודשים ולפי התוצאות להחליט על המשך בירור. למשל US כבד.
    יש לפנות לרופא המשפחה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללבנת

ד''ר איתי לוי
    26/08/2008

לבנת שלום. מדובר בהפרעה קלה בתפקודי כבד ובעליה באינזים המופרש מהשריר. לא מדובר בתחום ההמטולוגיה ולא ברור לי מדוע פנית לפורום הזה. מציע לך להיוועץ ברופא המשפחה. בברכה, דר' לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו