פקקת ורידים עמוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקקת ורידים עמוקים
    אור
    10/09/2008

בעלי בן 49,בריא בד"כ, נפל במהאופניים עקב התקלות במכשול בשטח ונגרם חתך/קרע במפשעה ופצע בירך.במיון תפרו ואשפזו ליומיים והוא שוחרר עם המשך טיפול אנטיביוטי. לאחר שבוע מהפציעה היו לו סחרחורות פתאומיות והוא התעלף ברחוב,התעורר על הארץ, קם והתעלף פעמיים נוספות. הובהל באמבולנס לבית חולים ואושפז. ולאחר יומיים התגלה קריש דם ברגל באותה רגל שנפצעה..בבדיקה התגלה תסחיף ריאתי. התחיל לקבל זריקות קלקסן ולאחר מספר ימים התחילו גם קומדין.ביום השישי לאחר התחלת הטיפול בנוגדי קרישה היו שוב סחרחורות בבית החולים ואבד הכרה שוב וכן היה קוצר נשימה.נבדק שוב במיפוי ריאות ונחשד בסבירות גבוהה לתסחיף ריאתי נוסף.השתילו מטריה נשלפת והמשיכו בטיפול בנוגדי קרישה.לאחר שהקומדין הגיע לערך הרצוי שוחרר הביתה לפני 3 ימים עם המלצה להמשך טיפול בקומדין 9 חודשים.כמו כן הומלץ לערוך בדיקת קרישיות יתר בהמשך.לאחר התלבטות של הצוות הרפואי לגבי הוצאת המטריה שהיא מסוג נשלף , המליצו להוציא את המטריה אבל השאירו את ההחלטה בידינו.נאמר לנו שאין ספרות רפואית בנושא המטריה הרלבנטית למקרה שלו.אמרו שהשארת המטריה מחייבת טיפול בנוגדי קרישה לכל החיים וחוץ מזה המטריה בעצמה גורמת בעיות מקומיות הרבה פעמים.היתה להם מחשבה שאולי התסחיף הריאתי השני שארע תחת טיפול בקלקסן ארע טרם התארגנות הקריש בוורידים. כפי שאמרתי עלינו להחליט ולתת תשובה תוך מספר ימים כי המלצת היצרן להוציא את המטריה לא יאוחר מ-23 ימים מאז שהותקנה. עברו 10 ימים כבר. בעלי מאוד לחוץ וחושש. הארועים של הסחרחורות וההתעלפויות והחולשה היו מאוד מפחידים. וכמובן החשש מתסחיף נוסף. מה דעתך דוקטור? מי יכול לעזור לנו בהחלטה? אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פקקת ורידים עמוקים

הוספת תגובה

• פקקת וורידים עמוקים

אור
    11/09/2008

לד"ר איתי לוי. כתבתי אליך שאלה אתמול ב-10.10.08 ב-06:57. אני מבקשת שתענה לי בהקדם. בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור שלנו

מיכל
    11/09/2008

הי אור, אני לא ממש יכולה להגיד משהו על המקרה של בעלך אבל אני יכולה לשתף אותך במה שהיה לנו במשפחה עם המטרייה. סבתא שלי (70) אובחנה גם עם תסחיף לריאות, הייתה בבית חולים ושוחררה הביתה עם קומדין - קרוב לוודאי לכל החיים בגלל הגיל. אחרי כמה שבועות היא עברה בדיקת דופלר ברגליים ומצאו אצלה קריש (לא ברור היה אם הוא היה חדש או לא כי זו הייתה הבדיקה הראשונה). בבית החולים ישר אמרו לה לשים מטרייה וכך עשינו, אחרי ששמו לה את המטריה התחילו לה כאבים בבטן ובצד. התייעצנו עם כירורג מומחה של הקופת חולים שלנו והוא אמר להוציא את המטרייה וזה מה שעשינו. מקווה שעזרתי, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר איתי לוי
    11/09/2008

אור שלום. ההתלבטות היא מאוד קשה. תסחיף נוסף, ללא מטריה, מסוכן מאוד עד כדי מוות. במידה ואכן האירוע של התסחיף החוזר היה תחת טיפול מלא בנוגד קרישה , יש סיכון לאירוע נוסף. כמו שנאמר לך על ידי הרופאים אין לכך תשובה ברורה אך הנטייה האישית שלי במידה והייתי צריך להחליט היתה להימנע מלהוציא את המטריה. ניתן להתיעץ בנושא עם מומחה בתחום הקרישה לצורך חוות דעת נוספת. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו