גלולות ובדיקת APCR ו-Factor 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות ובדיקת APCR ו-Factor 5
    רווית
    17/09/2008

שלום ד"ר, קיבלתי הפנייה מהמטולוג לבדיקת של APCR ו-Factor 5 בעקבות בעיות של קרישת דם במשפחה, אני לוקחת גלולות למניעת הריון והוא המליץ להפסיק לחודש את הגלולות בשביל הבדיקה. האם זה הכרחי להפסיק ? מצד אחד אני לא מעוניינת להעביר את הגוף שלי את הטלטלה של עם ובלי גלולות בהפרש של חודש ומצד שני אני רוצה לקבל תשובה חד משמעית בבדיקת דם, מה היית ממליץ לי לעשות ? תודה, רווית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ובדיקת APCR ו-Factor 5

הוספת תגובה

• רווית

ד''ר איתי לוי
    19/09/2008

רווית שלום. הגלולות לא משפיעות על הבדשיקה הגנטית אך כן יכולות להשתיע על APCR. ניתן לבדוק קודם לכן רק את הבדיקות הגנטיות ללא הפסקת הגלולות ואז לשקול האם יש צורך בבדיקות הנוספות. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה נוספת

רווית
    20/09/2008

תודה רבה על התשובה, על ההפנייה שקיבלתי לבדיקה כתוב ש Factor V יבצוע רק כאשר APCR נמוך מערך הייחוס, אם אני אקח גלולות במהלך הבדיקה ייתכן שלא תבוצע הבדיקה הגנטית בגלל הערכים של ה- APCR ? גם אם הפנייה כזאת היית ממליץ להמשיך עם הגלולות ? תודה רבה, רווית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווית

דר' לוי
    20/09/2008

אין שום קשר. הבדיקה של פקטור 5 ליידן היא בדיקה גנטית ולא מושפעת כלל מגלולות. אין שום בעיה לבצע אותה ללא כל קשר לבדיקת ה- APCR. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו