בעיית קרישה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית קרישה?
    אילנה
    18/09/2008

הנני בת 54 בריאה, לא נוטלת תרופות. ידוע לי מזה כשבע שנים שקיימת אצלי מוטציה( MTHFR (HOMOZIGOT את העניין גיליתי במקרה כששוחחתי עם המטולוג, ונבדקתי ע"י המטולוג מומחה לקרישת דם שקבע זאת על פי בדיקות דם. לפני 8 ימים עברתי ניתוח כפול של הרניה. רופאת המשפחה חשבה שזה ניתוח קטן ולא דרושה התייעצות עם המטולוג. ביצעו לי תיקון הרניה פמורלית בלאפרסקופיה, וניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה. אחד הניתוחים עבר "בקלות" (הפמורלי בלאפ), ואילו הניתוח הפתוח של ההרניה בטבור דרש יותר זמן, חתך יותר גדול עקב כליאת שומן בבקע. כמו כן נאלצו להסיר עור עודף. התופעות שאחרי: בטן נפוחה ביותר (!) כעת, 8 ימים לאחר הניתוח, החל לרדת דם טרי מן התפר של הטבור. כל יתר הפרמטרים סבירים. אין חום אין זיהום ואני לא נוטלת כבר משככי כאב. מחר אגש בבוקר לבירור מקיף אצל הכירורג. בשיחה טלפונית עמו עקב הדימום הוא בכלל לא נרגש וטען שהצטבר דם שצריך להתנקז. אולם מרוב בהלה שכחתי להודיעו על בעיית הMTHFR. שאלה: האם ניתוח הטבור הצריך אצלי לקיחת נוגדי קרישה מראש? האם הדימום מחשיד שמדובר בבעיית קרישה, או "דם שהצטבר יוצא מהתפר" כפי שהמנתח אמר לי בטלפון. תודה רבה מראש!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קרישה?

הוספת תגובה

• לאילנה

ד''ר איתי לוי
    19/09/2008

אילנה שלום. במידה ולא היה לך בעבר אירוע של קרישיות יתר הממצא של MTHFR הוא חסר משמעות. בכל מקרה אין כל קשר בין הממצאים שאת מתארת לאחר הניתוח ובין MTHFR. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו