מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית קרישה?אילנה18/09/2008
הנני בת 54 בריאה, לא נוטלת תרופות. ידוע לי מזה כשבע שנים שקיימת אצלי מוטציה( MTHFR (HOMOZIGOT את העניין גיליתי במקרה כששוחחתי עם המטולוג, ונבדקתי ע"י המטולוג מומחה לקרישת דם שקבע זאת על פי בדיקות דם. לפני 8 ימים עברתי ניתוח כפול של הרניה. רופאת המשפחה חשבה שזה ניתוח קטן ולא דרושה התייעצות עם המטולוג. ביצעו לי תיקון הרניה פמורלית בלאפרסקופיה, וניתוח בקע טבורי בשיטה הפתוחה. אחד הניתוחים עבר "בקלות" (הפמורלי בלאפ), ואילו הניתוח הפתוח של ההרניה בטבור דרש יותר זמן, חתך יותר גדול עקב כליאת שומן בבקע. כמו כן נאלצו להסיר עור עודף. התופעות שאחרי: בטן נפוחה ביותר (!) כעת, 8 ימים לאחר הניתוח, החל לרדת דם טרי מן התפר של הטבור. כל יתר הפרמטרים סבירים. אין חום אין זיהום ואני לא נוטלת כבר משככי כאב. מחר אגש בבוקר לבירור מקיף אצל הכירורג. בשיחה טלפונית עמו עקב הדימום הוא בכלל לא נרגש וטען שהצטבר דם שצריך להתנקז. אולם מרוב בהלה שכחתי להודיעו על בעיית הMTHFR. שאלה: האם ניתוח הטבור הצריך אצלי לקיחת נוגדי קרישה מראש? האם הדימום מחשיד שמדובר בבעיית קרישה, או "דם שהצטבר יוצא מהתפר" כפי שהמנתח אמר לי בטלפון. תודה רבה מראש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
ד''ר איתי לוי19/09/2008אילנה שלום. במידה ולא היה לך בעבר אירוע של קרישיות יתר הממצא של MTHFR הוא חסר משמעות. בכל מקרה אין כל קשר בין הממצאים שאת מתארת לאחר הניתוח ובין MTHFR. בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)