ברזל נמוך וטרנספרין נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל נמוך וטרנספרין נמוך
    אלון
    03/10/2008

שלום רב, אני בת 42 בריאה בד"כ. מבקשת לדעת מה דעת המומחים על בעייתי דלהלן. לפני שלושה חודשים התגלו ערכי ברזל נמוכים (iron = 30). לקחתי פריפול פעם בשבוע, שלושה חודשים. תוצאות הבדיקה הנוכחית - פריטין 11, המוגלובין 13.1 וטרנספרין 158 (פעם ראשונה שנבדק) סימפטומים שיש לי בחודשים האחרונים: לחץ דם נמוך 90/60, נשירת שיער, עייפות, סחרחורת מידי פעם מתוחה נפשית בחודשים האחרונים. אציין כי לפני כ 4 שנים הייתי בלחץ נפשי דומה (אבטלה וכו') וסבלתי מתופעות דומות כנ"ל.אולם לא נבדקתי פרופיל ברזל אז. ל"ד נמוך מאז ומתמיד, אך כיום, ירד עוד יותר. אני מוטרדת מערכו הנמוך של הטרנספרין בה בשעה שערכי הברזל אף הם נמוכים. בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל נמוך וטרנספרין נמוך

הוספת תגובה

• אלון

ד''ר איתי לוי
    05/10/2008

שלום רב. רמת פריטין11 היא נמוכה ומרמזת על חסר ברזל. יחלד עם זה טרנספירין בחסר ברזל צריך להיות גבוה ואצליך הוא נמוך. ממליץ לחזור על בדיקת טרנספירין פעם נוספת. אם זה אכן נמוך זה יכול לבטא תהליך דלקתי שכדאי לחפשו. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו