JAK2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• JAK2
    גלי
    06/10/2008

ד"ר איתי שלום, כבר שנה לערך אני סובלת מהרדמויות ותחושות שריפה בגפיים עליונות ותחתונות, קוצר נשימה, הרדמויות באזור הפנים. הופניתי להמתולוג ולאור העובדה שהטרומבוציטים היו גבוהים מאד (745) והתסמינים להלן, הוא המליץ לעשות את בדיקת ה- JAK2. היום, לאחר שנה של חיפושים אחר שאלות לא רלוונטיות בתחום הנוירולוגי, קיבלתי תוצאה זהה לרוני (קיימת מוטציה) ואני מאד מבולבלת. מידע נוסף: לפני שנתיים, הוציאו לי גוש קטן (5 ס"מ)של ליפוסרקומה בגב העליון. אני במעקב אצל ד"ר מלר ונכון לחודש יולי כאשר נבדקתי בבדיקה החצי שנתית, לטענתו, אני יכולה לשים את העניין הזה בצד עד שנה הבאה. אם כן, מספר שאלות לי אלייך: 1. לאחר כל הנתונים שרשומים כאן, האם יש לך הבחנה או המלצה? (מובן, שאני אעשה בדיקות דם להמשך האבחנה + אחזור להמתולוג אבל בינתיים... אשמח לקבל 'קצת' תשובות...) 2. האם יש קשר לדעתך בין שני המקרים (מוטציה חיובית + ליפוסרקומה)? 3. אשמח לקבל מידע על מומחה בתחום זה בארץ ו/או בחו"ל. רוב תודות, שנה טובה וגמר חתימה טובה! גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    JAK2

הוספת תגובה

• אחרי בדיקות דם

גלי
    07/10/2008

ד"ר איתי שלום שוב... אתמול עשיתי בדיקות דם עדכניות לאחר קבלת תשובת ה- JAK2 ונמצא שה- LDH קצת גבוה והסוכר בדם הוא 54. ספירת דם תקינה. נתונים נוספים: רזיתי המון בחודשים האחרונים ויש לי כאב לא ברור בצד שמאל (אזור הכליות). עדיין לא הגיעו תשובות נוספות. אנא, תשובתך המהירה תודה, גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי

ד''ר איתי לוי
    07/10/2008

גלי שלום. השילוב של טרומבוציטים גבוהים ומוטציה חיובית ל- JAK-2 מעידם על מחלה מילופרוליפרטיבית. לא נתת את מדדי ס.ד המלאים אך ככל הנראה לפי התאור שלך מדובר בטרומבוציטוזיס ראשונית ( Essential thrombocytosis ). הכאבים בצד שמאל מחשידים שיתכן והטחול מוגדל. גם הירידה במשקל ו- LDH גבוה יכולים להיות קשורים לעניין. אין קשר לליפוסרקומה.
    יש ככל הנראה קשר בין התחושות שלך בשנה האחרונה והמחלה המילופרוליפרטיבית. במידה ויוחלט על מתן טיפול יש סיכוי שזה ישפר חלק מהסימפטומים. יש מקום גם לשקול בדיקת מח עצם כחלק מהברור. כל המטולוג שתלכי אליו מיומן לטפל בבעייה זו. בכל מקרה המדור הזה לא ממליץ על מומחים מסוימים. בברכה, דר' איתי לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• JAK 2

אילנה
    14/04/2009

שלום,
    בבדיקת דם נמצא שכדוריות דם אדומות ולבנות מעל לנורמה וכן טסיות דם, עשיתי אולטרסאונד ונמצא שהטחול שלי מאוד גדול, ובדיקת JAK2 מראה שיש לי מוטציה.
    ברצוני לדעת על מה מעידות ממצאים אלו.
    ומה הטיפול לכך.

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו