תסמונת ולדנסתורם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת ולדנסתורם
    דפנה
    07/10/2008

ערב טוב, אשמח לדעת היכן אוכל למצוא מידע הסברים ודרכי טיפול בתסמונת ולדנסתורם. האם זו תסמונת\מחלה שכיחה? האם היא בהכרח קשורה לסרטן? כל מידע בנושא יתקבל בברכה. תודה וגמר חתימה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת ולדנסתורם

הוספת תגובה

• דפנה

ד''ר איתי לוי
    10/10/2008

דפנה שלום. אין לי ספק שתוכלי למצוא מידע רב דרך האינטרנט. תכניסי את הערך " WALDENSTRUM MACROGLOBULINEMIA ". ככלל מדובר בממאירות נדירה יחסית של תאים הנקראים לימפופלסמובלסטים שמקורם במח העצם. התאים מפרישים נוגדן מסוג IGM. כאשר הנוגדן מופרש בכמות גדולה לדם הוא יכול לגרום לתסמונת של צמיגות יתר. המחלה מלווה גם במקרים רבים בהגדלת בלוטות לימפה טחול וכבד. מדובר במחלה עם דרגת ממאירות נמוכה, לכן כל עוד החולה לא סובל מתסמינים אין צורך בטיפול. ברקע שמופיעים תסמינים יש צורך בטיפול. הטיפול גורם לנסיגת המחלה, אך אין החלמה מוחלטת ואחרי מספר שנים יש נטייה לחזרה.
    בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

דפנה
    11/10/2008

מצאתי הרבה חומר באנגלית, אני מחפשת חומר גם בעברית. מצאו אצלי ערכי IGM גבוהים מהנורמה, בעבר סבלתי מטחול מוגדל (בזמן הריון לפני שלוש וקצת שנים) אז יחסו את הIGM הגבוה לטחול מוגדל, אבל עכשיו הטחול לא מוגדל ועדיין ערכי IGM גבוהים. הופנתי להמטולוג ע"י רופאת המשפחה, ואהיה אצלו רק בסוף החודש, אבל עד אז החששות והפחדים לא נותנים לי מנוח, לכן מחפשת מידע ...ואין לי סבלנות לקרוא באנגלית יותר מידי.... תודה רבה על תגובתך והתיחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו