קרישיות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות בהריון
    אנה
    12/10/2008

אני בת 30, אחרי 3 הריונות, ואמא לילד אחד בן 5. ההריון הראשון נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 12. מההרוין השני ללא סיבוכים נולד לי בן בריא . ההריון השלישי נגמר בעובר ללא דופק בשבוע 9. אחרי הפלה ראשונה עשיתי בדיקה לMTHFR וגילו שאני הומוזיגוטית למוטציה C677T. אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג במשך 6 שנים. לאחר ההפלה השנייה רופא נשים המליץ לי על בירור של פקטורי קרישה אחרים. ברצוני להיכנס להריון כמה שיותר מהר ולכן חשוב לי לדעת האם ניתן לעשות בירור לקרישיות יתר תוך כדי ההריון? האם אני צריכה לבדוק פקטורי קרישה אחרים? האם זה שאני הומוזיגוטית לMTHFR מצדיק לקיחת קלקסן או אספרין? תודה מראש אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות בהריון

הוספת תגובה

• אנה

דר' איתי לוי
    14/10/2008

אנה שלום. באופן כללי ההמלצה לברור רק אחרי 3 הפלות בטרימסטר ראשון כך שהמקרה שלך הוא גבולי. ניתן לעשות ברור בהריון אבל רק עבור חלק מהפקטורים. חלק מהבדיקות אינן מהימנות במהלך הריון. בשלב זה לא נראה לי שיש הצדקה לטיפול במדללי דם וניתן להסתפק בח. פולית. בברכה, דר' איתי לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טל
    14/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו