מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתר, הריון, הפלותלימונית12/10/2008
ד"ר שלום רב, בת 42.5. לפני כ-13 שנה גילו אצלי חוסר בפקטור 5 ליידן חוסר בפרוטאין C עקב הטרוזיגטליות מולדת. נאמר לי אז להודיע לפני ניתוחים והריונות כדי שאקבל טיפול מונע, אבל למעשה מעולם לפי טיפולי הפוריות לא לקחתי תרופות בעניין (גם בעת ניתוחים). לאחרונה, הייתי בהיריון מ-IVF, שמראש לא התפתח טוב (עליית הבטא עלתה באיטיות רבה ולא הכפילה את עצמה), ובסופו של דבר בסוף בתחית שבוע 9 בוצעה גרידה ניתוחית. חשוב לציין שמשבוע 4, בו הודיעו לי על תוצאת היריון חיובית, התחלתי ליטול קלקסאן, בתחילה 40 מ"ג ליום ואחר כך עברתי ל-60 מ"ג, כאשר ההמלצה להיריון הבא היתה לעבור לנטילה לפי משקל (שזה יוצא 80 מ"ג ליום). זה היה ההריון הראשון שלי. בנוסף, אובחנתי פחות או יותר באותה התקופה של אבחון הקרישה (כ-13 שנה) כמי שסובלת ממחסור חמור ב-B12 ובחומצה פולית, ומאז עברתי כל מיני סדרות של זריקות B12 ולאחריהן אני מקפידה לקבל פעם בחודש באופן קבוע זריקה של B12. כמו כן, נוטלת כבר די הרבה שנים חומצה פולית 5 מ"ג ליום. רקע משפחתי: אמי נולדה עם מום בלב, ולאחר כשני ניתחי לב בחייה חטפה פעמיים CVA ובסופו של דבר נפתרה מכך, עקב הסתבכות של בצקת ריאות (בגיל 57). אני מניחה שהבעיה הגנטית הזו מצד אמי, אם כי גם אבי לקה בסביבות גיל 60 בהקתפת לב ועבר צינתור. ברצוני לדעת האם כדאי לעשות בדיקות נוספות של קרישה? בינתיים, בהיריון הבא, נקבע לאחר התייעצות בין רופאת הקרישה לבין הרופא ב-IVF שהפעם אתחיל את הקלקסאן ביום החזרת העוברים, ושאזריק 40 מ"ג ליום למשך כל ההיריון. אני שוב רוצה את דעתכם בקשר למינון ובקשר לבדיקות נוספות שכדאי לי לבצע בעניין הקרישה, ובעניין ההפלה או אי התפתחות העובר שהיתה והקשר האפשרי שלה לבעיית הקרישה שהתגלתה אצלי. אשמח לחוות דעתכם, בתודה מראש, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית
דר' איתי לוי14/10/2008שלום רב. אין צורך בבדיקות קרישה נוספות. מינון קלקסן 40 מ"ג למהלך כל ההריון הוא מספק לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)