מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלסמיה- מיינורסיון20/10/2008
שלום רב חולת תלסמיה מינור בת 27, כל שלושה חודשים עושה בדיקות דם וה - HGB 8, 9 או המקסימום 10. חזרתי מאשפוז בביה"ח לאחר צ'יסטה בשחלה שהתפוצצה וצ'יסטה קיימת בצד ימין. במשך שלושה ימים ה-HGB היה 8 וגם פעם אחת היה 7.5. המליצו לי לקחת ברזל אך כפי שאני יודעת ברזל לא עוזר במצבים של תלסמיה מינור וברזל לא עוזר כלל לפי מה שהרופאה אומרת לי כל הזמן. בשאר הבדיקות בביה"ח התוצאות היו: HCT - 24.00 - 25.00 MCV- FL - 58.00- 61.70 WBC - 6.40-8.41 RBC - 3.99-4.45 PLT - 165.00-283.00 הבדיקות שעשיתי בקופ"ח מתאריך 22/09/08 התוצאות הן: Hematocrit - 31.2 MCV-Mean Cell Volume - 60 MCH-Mean Cell Hemoglobin - 19.2 MCHC-M.Cell Hb cont - 32.1 RDW-Red Cell Distri.Width - 15.3 Fe - Iron - 108 Ferritin - 19 Vitamin B12 - 514 Hemoglobin - 9 משתדלת לאכול רק אוכל בריא עם הרבה ברזל, אך עדיין מרגישה חולשה וראייה מטושטשת רוב הזמן וחולשה כללית עם סחרחורות אשר מגבילים אותי במשך היום. אם יש משהו שניתן לטיפול אשמח מאוד, תודה רבה וחג שמח! לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר איתי לוי23/10/2008שלום רב. נכון שבתלסמיה בד"כ אין צורך במתן ברזל ולפעמים זה אף יכול להזיק עקב עלייה במאגרי הברזל. יחד עם זה לפעמים גם בתלסמיה האנמיה יכולה להחמיר על ידי חסר ברזל, במיוחד בנשים צעירות עם מחזור. בנסיבות אלה טיפול בברזל יכול לשפר את רמת ההמוגלובין. לגבי הערכים שלך, הם אינם חד משמעיים. פריטין בערך התחתון של הנורמה מחשיד שיתכן שיש חסר קל של ברזל במאגרים למרות רמת ברזל תקינה. מציע לחזור על הבדיקה בתנאי צום מוחלט וכולל גם רמת טרנספירין. אם רמת הפריטין נמוכה ורמת הברזל לא גבוהה, יש מקום לנסות לתת תקופה מסוימת טיפול בברזל.בברכה, דר' איתי לוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)