פקטור 8 נמוך והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פקטור 8 נמוך והריון
    דפנה
    22/10/2008

בעקבות הפלה שעברתי עשיתי בדיקות קרשיות דם בחודש ינואר 2008, החשש היה כמובן קרישיות יתר, אך בבדיקות התגלה שיש לי דוקא פקטור 8 נמוך (תוצאה: 44). בקיץ נכנסתי להריון והכל מתנהל כשורה, אך בגלל הפקטור 8 הנמוך וסיפור של אוסטר וובר במשפחה - נשלחתי שוב לבדוק את מצב הפקטור 8 שלי והפעם הוא היה נמוך אף יותר (34). אני בשבוע 17 להריון, בת 36 ועומדת לבצע בתוך שבועיים דיקור מי שפיר. בדיקת הזמן דימום נמצאה תקינה (ארבע וחצי דקות), וכן בדיקות PT ו- PTT. יש לי סוג דם O ומלבד דימומים מהאף בילדות לא היו לי אף פעם תופעות המצביעות על תת-קרישיות. מספר שאלות: 1. כיצד יכול להשפיע מחסור בפקטור 8 על ההריון ו/או הלידה? 2. האם בדיקת מי שפיר מסוכנת יותר במצב זה? 3. האם מומלץ להמשיך ולבדוק רמת הפקטור 8 במהלך ההריון, ואם-כן, באיזו תכיפות? בתודה מראש על ההתייחסות, דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פקטור 8 נמוך והריון

הוספת תגובה

• דפנה

ד''ר איתי לוי
    23/10/2008

ברמה זו לא צפויה כל בעיה. בדיקת ה-PTT תומכת בכך שלא צפויה בעיית דמם. יחד עם זה יתכן וזה מבטא נשאות להמופיליה. יש לבקש יעוץ גנטי.בברכה דר' איתי לוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו