מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מניעת קרישי דם בטיסהאודליה22/07/2007
ד"ר וינדר שלום!
שמי אודליה, אני בת 22 ואשמח אם תוכל לסייע לי עם בעיה מורכבת שיש לי:
לפני כחודשיים אובחנתי כHETEROZYGOT בפקטור 5 ליידן.
בעוד כ3 שבועות אני טסה לחופשה בתאילנד בטיסה ישירה שאורכת בערך 11 שעות (וחשוב לציין-במחלקת תיירים..)
ההמטולוג המליץ לי לקבל זריקת קלקסן לפני הטיסה ואילו רופא המשפחה באמת נתן לי ערכה של 2 זריקות שכל אחת מהן היא 60 מ"ג (בהתאם למשקל גופי -כך אמר).
כשהלכתי לתחנה של משרד הבריאות כדי לקבל חיסונים לקראת הטיול, התייעצתי גם עם הרופא שם והוא אמר לי לא לקחת את זריקות הקלקסן אלא לקחת שעתיים לפני הטיסה כדור אספירין במינון 500 מ"ג וכעבור 6 שעות טיסה לקחת עוד אחד כזה, לגרוב גרביים אלסטיות ולטייל פעם בשעה טיול של כ3-5 דקות.
בפורום רפואת מטיילים - רופא אחר המליץ לי לא לקחת שום טיפול מניעתי אלא רק להתהלך הרבה.
ולאור כל ההמלצות הנ"ל אני די מבולבלת ואף לחוצה!
חשוב לי לדעת מס' דברים לפני שאני מקבלת החלטה מה לעשות:
1. ראשית-איזה טיפול הכי מומלץ לפי דעתך??
2. האם אספירין במינון 500 מ"ג אינו מוגזם? כלומר, אני יודעת שכדור אספירין סטנדרטי הוא בד"כ 100 מ"ג, ואילו 500 מ"ג נשמע לי קצת כמו "נסיון התאבדות" (כמו 5 כדורים רגילים) +הרופא ממליץ שאקח פעמיים..
3.האם קלקסן היא זריקה בטוחה? האם יכולה לגרום לדימומים? האם 60 מ"ג באמת נחוץ? הבנתי שיש גם 20 ו40 מ"ג.
4.האם אפשרי לשלב את הקלקסן עם כדור כמו אדקס? הבנתי שאסור לשלב את זה עם אספירין כי זה עלול לגרום ליתר לחץ דם ואף התקפי לב (לא עלינו), אם אני מבינה נכון לקלקסן יש את אותה ההשפעה כמו לאספירין, לפיכך -האם אסור לשלב קלקסן ותרופה כמו אדקס?
האם אפשר לשלב אספירין או קלקסן עם משכך כאבים אחר? אקמול?
5. כמה זמן הנ"ל נשארים בגוף? (קלקסן, אספירין, אדקס)?
המון המון תודה על ההתייחסות,
שבוע טוב!
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת קרישי דם בטיסה
ד''ר אשר וינדר22/07/2007שאלה טובה. אין לי ספק שאת מבולבלת. כשאין עובדות יש המון דעות, EXPERT OPINION. השאלה- מי המומחה שנתן את הדעה. כדאי לפנות להמטולוג המומחה בקרישה כדי לקבל חוות דעת עדכנית שתתבסס, לדוגמא, על הסיבה שבגללה נבדקה אצלך קרישיות. תתבסס על האם יש סיפור משפחתי. תתבסס על האם את נוטלת גלולות, מה משקלך, מה גבוהך וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אודליה22/07/2007היי ד"ר וינדר,
ראשית-תודה על התגובה המהירה!
פניתי לפורום הזה רק מאחר והטיסה היא בעוד 3 שבועות ואני לא מצליחה לקבוע תור להמטולוג אחר ולכן הייתי שמחה לשמוע ממך מה אתה ממליץ לי באופן אישי לעשות.
הסיבה שבכלל הגעתי לבירור קרישיות יתר היא משום שלפני חצי שנה היה לי כיחלון מוזר בכפות הידיים, שנעלם כעבור יומיים (הייתי מאושפזת באיכילוב) ובדקו כל מיני כיוונים (וסקוליטיס, לופוס, ותפקודי קרישה). חשוב לציין שלאמי היו ב2 ההריונות שלה טרומבוזות ברגל (אך הלידות עברו בשלום).
אני בת 22, בריאה, לא משתמשת בגלולות למניעת הריון (השתמשתי חצי שנה ואז הגעתי למיון עם לחץ בחזה , נימול בידיים וקוצר נשימה, נשלל תסחיף ריאתי ומאז זרקתי את הגלולות).
לא מעשנת, אוכלת יחסית בריא, עושה ספורט, בת 22, 171 ס"מ וכ60 ק"ג.
והכי חשוב- מוכנה לעשות מה שידרש ע"מ להיערך לטיסה כמו שצריך (כבר מכינה את עצמי לשתיה מרובה וטיולים מרובים במטוס).
רק העניין התרופתי מציק לי, ובמיוחד כי אני גם די רגישה לתרופות (ממה שאני מכירה: פניצילין, אריתרומיצין, תרופות ממשפ' סולפא, פרמין, פפברין ויוד)
אני מודעת לכך שזה לא אחראי לפזר ככה אבחנות דרך האינטרנט ובכל זאת אשמח לקצה חוט כי אני באמת לא יודעת אם ליטול אספירין במינון הגבוה הזה או לקבל קלקסן .
תודה רבה!!!!!!!
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה ופקקת
ד''ר אשר וינדר23/07/2007לפי הנתונים שציינת קרוב לוודאי שאת לא זקוקה לאספירין ולא זקוקה לקלקסן. אבל, כמו שציינת נכון, יעוץ אלקטרוני הוא לא תחליף להתיעצות עם רופא מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)