thrombocytopenia

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• thrombocytopenia
    מיכל
    11/01/2009

שלום! אני בת 33 אובחן אצלי בערך מלפני שנתיים thrombocytopenia האם זה ITP? במהלך השנתיים האלה היה לי מידי פעם ירידה של הטסיות. בבדיקה האחרונה שעשיתי ב -23/10 היה לי 37. האם זה אומר שיש לי ITP כרוני? יש סיכוי שהבעיה תיפטר לגמרי? המחלה בד"כ מחמירה עם הזמן? כשגילו לי את הITP הייתי מאושפזת בב"ח ושם הייתי במעקב אצל המוטולוג. האם בהכרח הרופא עשה לי את כל הבדיקות האפשריות לשלול דברים אחרים?? כגון לוקמיה ח"ו? האם היה צריך לעשות לי בדיקת מח עצם? איך עושים אותה ומה היא בודקת? תודה רבה מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    thrombocytopenia

הוספת תגובה

• טרומבוציטופניה.

ד''ר אוולין שבד
    11/01/2009

יש סיבות רבות לטרומבוציטופניה, אחת מהן היא ITP.
    אני לא יודעת איזה בירור נעשה ומה האבחנה שניתנה לך.
    אני גם לא יודעת איזה טיפול קיבלת.
    אם יש לך ITP כרונית, יתכן ואת צריכה טיפולבהתקפים בלבד.
    קשה לי לתת יעוץ כאשר אין לי פרטים על הבירור, התוצאה לטיפול, סוג הטיפול.... אם הית אצל המטולוג אני מניחה שנעשה בירור. האם את ממשיכה טיפול ומעקב אצל המטולוג? זה הדבר הנכון לעשות לדעתי. בברכנ ד"ר שבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איטיפי

מיכל
    12/01/2009

תודה על התשובה המהירה.. למיטב הבנתי יש לי אי טי פי. מזמן לא הייתי במעקב אצל הומוטולוג. קבעתי תור לעוד שבוע. רציתי לשאול אותך אילו סוגי ITP יש? ואיך דירוגם מבחינת חומרה? אם PLT שלי נע בשנה האחרונה בין30-63 זה נחשב חמור? בתקופה זו לקחתי רק כמה כדורים שנתנו לי (סטראואידים) מאיזה טווח זה הופך להיות מסוכן וכדאי לקחת את הכדורים? האם יש טיפול מונע? האם סטראואידים עוזר רק נקודתית? מה דעתך על טיפול הומאופטי? קראתי גם באינטרנט על מישהו שכתב שלקיחת ויטמין מסויים (אם אני לא טועה B )יכול לעזור לITP שמעת על זה? תודה רבה רבה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ד''ר אוולין שבד
    13/01/2009

יש 2 סוגים: חריף (יותר אצל ילדים) וכרוני (אצל מבוגרים).
    אם מס PLT הינו בין 30 ל63000 אין סכנה גדולה לדימומים ספונטאנים קשים.
    אולי דימום חזק במחזור!
    טיפול בסטרוידים הוא מקובל ובד"כ עוזר לרוב לתקופה.
    יש טיפולים אחרים, ולפעמים אנחנו ממליצים על כריתת טחול.
    לגבי טיפול הומאופטי אין לי נסיון. פעם נתנו ויטאמין C במינון של 1.0 ג"ר ליום. זה עזר למס קטן של חולים ובניסויים אחרים זה לא עזר!
    בהצלחה! ד"ר שבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי טי פי

מיכל
    13/01/2009

תודה רבה על התשובה!!! יכול להיות שגם במקרה שלי (שזה נע בין 30-60 )ימליצו על כריתת טחול?? באיזה מצבים ממליצים על כריתת טחול? אפשר לחיות שגרת חיים רגילה כשזה נע בטווחים נמוכים? ומה זה אומר לגבי הריון ולידה? ..התחתנתי עכשיו ואני מנסה להיקלט. אפשר לקחת סטראואידים בהריון? מידי פעם אני עושה בדיקת דם לבדוק. אך גם כשיש לי מצב נמוך בד"כ אני לא לוקחת כדורים. זה בסדר? באיזה טווח כדאי לי לקחת ? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על כל השאלות!! תודה רבהו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה..תודה רבה!

מיכל
    15/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITP

ד''ר אוולין שבד
    15/01/2009

כריתת טחול ממליצים כאשר מס. טרומבוציטים נמוך מ20000 ויש דימומים קשים.
    בהריון ניתן לקבל סטרוידים.
    ניתן גם לקבל עירוי IVIG.
    לקרת הלידה יש לשמור על טרומבוציטים סביב 80000. יש לבדוק מיד אחרי הלידה ס. דם של הילוד כי דרך השיליה הנוגדנים לטרומבוציטים עוברים ויכולים לגרום לטרומבוציטופניה שצל הילוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו