בלטות לימפה מוגדלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלטות לימפה מוגדלות
    אמי
    01/02/2009

בת 37. ברקע MCTD וRAYNAUD'S. אנמיה כרונית כאשר בבדיקה אחרונה מה 02.01.09 HB 12.07. בשנת 2005 נלקחה ביופסיה מ3 קשרי לימפה צווארית מימין. תוצאות: קשרי לימפה עם הסטיוציטוסיז סינוסואידלית. אין עדות ללימפומה. בעקבות בלוטות לימפה מוגדלות שוב נעשה C.T. של הצוואר שבו הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מרובות בצוואר: במשולשים אחוריים בעיקר ובאזור סבמנדיבולרי. בקצרה בתרשמות: לימפאדנופטיה צווארית. C.T. של הבטן והאגן: רחם מוגדל עם צפיפויות היפודנסיות בתוכו. טפולות מעובות יותר מצד שמאל עם תהליך ציסטה כ 2.1 ס"מ בשחלה שמאלית. מספר בלוטות קטנות במפשעות. הודגם נוזל חופשי בדוגלס. בדיקות דם: RDW - 11 ', LYM% 17.6 , LYMP. ABS 0.87. מאחר ועברתי אין ספור בדיקות ואני עדיין נמצאת באותו מקום. עדיין עם בלוטות מוגדלות שנראו גם בMRI מה עוד אני יכולה בכדי לדעת מה קורה איתי אם יש חשש חלילה למחלה הימטולוגית/אונקולוגית שאינה מאובחנת. האם כדאי לפנות להמטולוגיה. אם כן בבקשה המליצי על מכון או רופא. מה עוד עלי לעשות? אני נמצאת בחרדה ומקווה לתשובה בהקדם.תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלטות לימפה מוגדלות

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות

ד''ר אוולין שבד
    01/02/2009

מה הטיפול שקיבלת להיסטיוציטוזיס? סטרוידים? האם נעשתה שוב ביופסיה של בלוטה מוגדלות בצואר אחרי 3 ש'? האם נעשתה בדיקת מח עצם?
    את צריכה לעבור בירור בהמטולוגיה, כדי להגיע לאבחנה סופית. יתכן ויש עדיין היסטוציטוזיס. מכון המטולוגי יש בכל בית חולים, את צריכה להגיע למכון (או מחלקה) של הבית חולים הקרוב למקום מגוריך. בהצלחה! ד"ר שבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אמי
    02/02/2009

בעקבות הביופסיה של שנת 2005 ותשובתה הנ"ל הופנתי להימטולוג שטען שאין לי שום דבר ושמיותרת פנייתי אליו. לא קיבלתי שום טיפול ומאז חום גופי תמיד נע בסביבות ה37.5. בלוטות הלימפה בצוואר גדולות. את בלוטות הלימפה במפשעה אנני מרגישה אך הן נראות בCT. מאז לא הופנתי להימטולוג ולא קיבלתי שום טיפול פרט לאין ספור בדיקות. רציתי לדעת מה זה היסטיוציטוסיז ואם שוב לבקש הפנייה להימטולוגיה מאחר ותגובת ההימטולוג הייתה כאילו אני מטרידה אותו לחינם ושאין לי שום סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך הדחופה

אמי
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו