APTT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• APTT
    א
    10/08/2007

שלום רב דוקטור,
    אני נמצאת בבירורים בשל היסטוריה של הפלה בשבוע 10 ו 2 הריונות כימיים בתוך שנה. בת 37, ללא ילדים, ולאחר ההריון האחרון התגלה שיש לי פוסט-פרטום טיירודיטיס (אני מטופלת על-ידי אנדוקרינולוג). אני עומדת להתחיל מחזור IVF ואתמול הסתבר שיש לי ערך Lupus anti coagulant APTT גבולי, התוצאה היא 2.09, כשהטווח הנורמלי הוא 1.15 -2. יש לציין שלפני כשלושה חודשים עשיתי את אותן בדיקות והן יצאו תקינות לחלוטין.
    אני מבינה שצריך לחזור על הבדיקה, אבל רוצה להבין מה המשמעות שלה והאם אני יכולה להתחיל IVF כשיש תוצאה כזו? האם נהוג לקחת אספירין או קלקסן כשיש ערך כזה?
    הנה התוצאות שהגיעו עד עכשיו:
    PT (%)
    100% - גדול מ
    PT (Seconds)Sec.
    9.7
    I.N.R
    0.9
    PTT sec.
    23.8
    Fibrinogen (Hypercoag.) mg/dl
    292
    Prothrombin 20210
    Normal
    Lupus anticoagulant DRVVT
    1.08
    Lupus anti coagulant APTT
    2.09
    Cardiolipin-B2GP1 IgG Ab
    7.5 GPL U/ml-שלילי: קטן מ
    Beta 2 Glycoprotein 1 Ab
    1.0 U/mL –שלילי, קטן מ
    רב תודות ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    APTT

הוספת תגובה

• APTT

ד''ר אשר וינדר
    15/08/2007

סביר להניח שאין לממצא חשיבות מעשית, אבל, מאוד ממליץ לך לפנות להמטולוג מומחה בקרישה כדי למסור תמונה מלאה ולקבל יעוץ על בסיס עובדות מפורטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א
    15/08/2007

וסליחה על ריבוי ההודעות, ראיתי את תשובתך רק לאחרי ששלחתי שוב את השאלה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו