מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- APTTא10/08/2007
שלום רב דוקטור,
אני נמצאת בבירורים בשל היסטוריה של הפלה בשבוע 10 ו 2 הריונות כימיים בתוך שנה. בת 37, ללא ילדים, ולאחר ההריון האחרון התגלה שיש לי פוסט-פרטום טיירודיטיס (אני מטופלת על-ידי אנדוקרינולוג). אני עומדת להתחיל מחזור IVF ואתמול הסתבר שיש לי ערך Lupus anti coagulant APTT גבולי, התוצאה היא 2.09, כשהטווח הנורמלי הוא 1.15 -2. יש לציין שלפני כשלושה חודשים עשיתי את אותן בדיקות והן יצאו תקינות לחלוטין.
אני מבינה שצריך לחזור על הבדיקה, אבל רוצה להבין מה המשמעות שלה והאם אני יכולה להתחיל IVF כשיש תוצאה כזו? האם נהוג לקחת אספירין או קלקסן כשיש ערך כזה?
הנה התוצאות שהגיעו עד עכשיו:
PT (%)
100% - גדול מ
PT (Seconds)Sec.
9.7
I.N.R
0.9
PTT sec.
23.8
Fibrinogen (Hypercoag.) mg/dl
292
Prothrombin 20210
Normal
Lupus anticoagulant DRVVT
1.08
Lupus anti coagulant APTT
2.09
Cardiolipin-B2GP1 IgG Ab
7.5 GPL U/ml-שלילי: קטן מ
Beta 2 Glycoprotein 1 Ab
1.0 U/mL –שלילי, קטן מ
רב תודות ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APTT
ד''ר אשר וינדר15/08/2007סביר להניח שאין לממצא חשיבות מעשית, אבל, מאוד ממליץ לך לפנות להמטולוג מומחה בקרישה כדי למסור תמונה מלאה ולקבל יעוץ על בסיס עובדות מפורטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א15/08/2007וסליחה על ריבוי ההודעות, ראיתי את תשובתך רק לאחרי ששלחתי שוב את השאלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)