אפטוגלובולין נמוך לאחר החלפת מסתם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפטוגלובולין נמוך לאחר החלפת מסתם
    יהונתן
    12/08/2007

שלום רב ד"ר וינדר,
    שמי צילה בת 58, לפני 5 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי למכאני ומאז אני חלשה מאוד.
    נוטלת קומדין כל יום ושומרת על INR בין 2-3.
    ההמוגלובין שלי נע בין סביבות 11.3-11.8 הפריטין נמוך מאוד 11 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם ונתגלה שהאפטוגלובולין יצא 7.3> שהנורמה היא בין 30-200. אני נוטלת כל יום כדור ג'נטל ירון
    (25 מ"ג ברזל).סובלת בנוסף מעצירות מטופלת ביובסלקס ובבירור גסטרו לפני הניתוח נכרת פוליפ שפיר גדול וגסטרוסקופיה תקינה. לפני הניתוח המוגלובין בלי נטילת כדור ברזל היה 12.5. שאלתי היא האם ערך האפטוגלובולין הנמוך נגרם כתוצאה מהחלפת המסתם?מה אומר ממצא זה?
    מה עלי לעשות? כיצד ניתן לשפר את המצב? ולאיזה מומחה כדי לראות? קרדיולוג? המטולוג?
    תודה רבה.
    צילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפטוגלובין נמוך

ד''ר אשר וינדר
    13/08/2007

ערך נמוך של הפטוגלובין מעיד על המוליזה, כלומר, הרס של כדוריות אדומות. זה בהחלט יכול להיות קשור למסתם המכני. כדאי להיוועץ בהמטולוג, אך גם קרדיולוגים מודאים לעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו