מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפטוגלובולין נמוך לאחר החלפת מסתםיהונתן12/08/2007
שלום רב ד"ר וינדר,
שמי צילה בת 58, לפני 5 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי למכאני ומאז אני חלשה מאוד.
נוטלת קומדין כל יום ושומרת על INR בין 2-3.
ההמוגלובין שלי נע בין סביבות 11.3-11.8 הפריטין נמוך מאוד 11 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם ונתגלה שהאפטוגלובולין יצא 7.3> שהנורמה היא בין 30-200. אני נוטלת כל יום כדור ג'נטל ירון
(25 מ"ג ברזל).סובלת בנוסף מעצירות מטופלת ביובסלקס ובבירור גסטרו לפני הניתוח נכרת פוליפ שפיר גדול וגסטרוסקופיה תקינה. לפני הניתוח המוגלובין בלי נטילת כדור ברזל היה 12.5. שאלתי היא האם ערך האפטוגלובולין הנמוך נגרם כתוצאה מהחלפת המסתם?מה אומר ממצא זה?
מה עלי לעשות? כיצד ניתן לשפר את המצב? ולאיזה מומחה כדי לראות? קרדיולוג? המטולוג?
תודה רבה.
צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטוגלובין נמוך
ד''ר אשר וינדר13/08/2007ערך נמוך של הפטוגלובין מעיד על המוליזה, כלומר, הרס של כדוריות אדומות. זה בהחלט יכול להיות קשור למסתם המכני. כדאי להיוועץ בהמטולוג, אך גם קרדיולוגים מודאים לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)