בדיקות קרישיות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות קרישיות יתר
    ענת
    15/06/2009

שלום,
    אני בת 31ויש לי ילד בן שנתיים שנולד פג בשבוע 33 עקב רעלת הריון באופן יזום.
    לפני הלידה הנוכחית היה לי הריון נוסף שלא התפתח.

בסמוך לסיום ההריון הופנתי להמטולוג ובבדיקות קרשיות נמצא ערך פרוטאין S נמוך (50) ו Lupus anticoagulant DRVVT 1.44 - כאמור הייתי בהריון .
    קיבלתי בבית החולים הפרין ולאחר מכן קלקסן במשך שישה שבועות.

כעת לקראת הריון שני פניתי בצע בדיקות קרישיות פעם נוספת מכוון שבפעם הקודמת הייתי בהריון בזמן ביצוע הבדיקות.
    הפעם פרוטאין S תקין (60) , PT (Seconds) קצת יותר גבוה 11.6 , ו Lupus anti coagulant APTT הוא 2.04 (בפעם הקודמת היה תקין).

Lupus anticoagulant DRVVT שהיה לא תקין בפעם הקודמת הפעם בערכי נורמה ( 1.21 ).

השאלות שאשמח לקבלן עליהן תשובה :
    1. מה ההבדל בין שתי בדיקות הLUPUS ANTICAGULANT ?
    2. האם על פניו נראה כי קיימת בעיית קרשיות שיש להתייחס אליה בהריון הקרוב (טפו טפו :) ) .
    3. רופא המשפחה, עוד בטרם הגיעו הבדיקות, אמר שיש לשקול אספירין לפני ובמהלך ההריון בעוד שרופא הנשים לא המליץ על כך - האם נחוץ?

תודה,ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות קרישיות יתר

הוספת תגובה

• ענת

פרופ` אלן ברבי
    18/06/2009

אני חושב שהמטולוג בתחום קרישה בקהילה או בבית חולים יוכל לבדוק את כל הבדיקות לקבל אנמנזה מסודרת ולהחליט אם מדובר ב קרישיות יתר.
    פרופ ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו