מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספירין וכיב כיבהדידי20/07/2009
בס"ד
שלום,
עקב הנטייה לקרישיות יתר אצלי בדם והיותי הומוזיגותית נאמר לי שבהריונות אצטרך לבלוע אספירין ולהזריק קלקסן .
עברתי 2 הריונות עם הטיפול המומלץ וברוך השם הכל עבר בשלום.
כיום אני בשבוע 5 להריוני וצריכה עכשיו להתחיל שוב את הטיפול הנ"ל. עוד לא הייתי אצל הרופאה מההמוטולוגיה. אבל יודעת מראש מה עליי לעשות
בעבר , במהלך ההריון השני סבלתי מכאבים בכיבה .
היה חשד שעקב נטילת האספירין זמן רב במינון של 100 במשך 9 חודשים פגע לי ברירית הקיבה ועשה לי תקופה גדולה של כאבים באיזור הכיבה.. כמו כיב כיבה .. אולכוס..
אני מאוד מפחדת שהמצב רק יחמיר.. אני עקבתי אחרי העניין.. ונטלתי אספירין סתם איזה יום אחד לפני האיחור במחזור ,בהריון הנוכחי , ובאמת שמתי לב שאחרי שאני נוטלת אספירין יש לי יומיים מחושים באיזור הכיבה שממש מציקים לי (ממש כמו אולקוס)
רציתי לדעת עם השימוש באספירין יחד עם הקלקסא ןבהריונות מחייב או שזה רק גיבוי לקלקסאן?
רק לידע הכללי רציתי לדעת עם ניתן לדוגמא להגדיל את מינון הקלקסאן על חשבון נטילת האספרין באם נימצא שהאספירין מזיק וגורם לחומצתיות בכיבה וכאבים עקב נ טילה ממושכת?
כמובן שאני צריכה ללכת לרופאה שלי ליעוץ אבל במקרים שנימצאו בעיות/דלקות בכיבה עקב האספירין וישנה אולי רגישות לאספירין ניתן יהיה להפסיק את האספירין בלי לגרום נזק להתפתחות העובר ולהסתמך על קלקסאן בלבד?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי
פרופ` אלן ברבי23/07/2009אני לא יודע מה בדיוק הבעיה, אבל אין ספק שקלקסן לבד
מונע היטב בעיות של קרישיות יתר.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)