אספירין וכיב כיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין וכיב כיבה
    דידי
    20/07/2009

בס"ד

שלום,

עקב הנטייה לקרישיות יתר אצלי בדם והיותי הומוזיגותית נאמר לי שבהריונות אצטרך לבלוע אספירין ולהזריק קלקסן .
    עברתי 2 הריונות עם הטיפול המומלץ וברוך השם הכל עבר בשלום.

כיום אני בשבוע 5 להריוני וצריכה עכשיו להתחיל שוב את הטיפול הנ"ל. עוד לא הייתי אצל הרופאה מההמוטולוגיה. אבל יודעת מראש מה עליי לעשות

בעבר , במהלך ההריון השני סבלתי מכאבים בכיבה .
    היה חשד שעקב נטילת האספירין זמן רב במינון של 100 במשך 9 חודשים פגע לי ברירית הקיבה ועשה לי תקופה גדולה של כאבים באיזור הכיבה.. כמו כיב כיבה .. אולכוס..
    אני מאוד מפחדת שהמצב רק יחמיר.. אני עקבתי אחרי העניין.. ונטלתי אספירין סתם איזה יום אחד לפני האיחור במחזור ,בהריון הנוכחי , ובאמת שמתי לב שאחרי שאני נוטלת אספירין יש לי יומיים מחושים באיזור הכיבה שממש מציקים לי (ממש כמו אולקוס)
    רציתי לדעת עם השימוש באספירין יחד עם הקלקסא ןבהריונות מחייב או שזה רק גיבוי לקלקסאן?
    רק לידע הכללי רציתי לדעת עם ניתן לדוגמא להגדיל את מינון הקלקסאן על חשבון נטילת האספרין באם נימצא שהאספירין מזיק וגורם לחומצתיות בכיבה וכאבים עקב נ טילה ממושכת?
    כמובן שאני צריכה ללכת לרופאה שלי ליעוץ אבל במקרים שנימצאו בעיות/דלקות בכיבה עקב האספירין וישנה אולי רגישות לאספירין ניתן יהיה להפסיק את האספירין בלי לגרום נזק להתפתחות העובר ולהסתמך על קלקסאן בלבד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין וכיב כיבה

הוספת תגובה

• דידי

פרופ` אלן ברבי
    23/07/2009

אני לא יודע מה בדיוק הבעיה, אבל אין ספק שקלקסן לבד
    מונע היטב בעיות של קרישיות יתר.
    פרופ ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו