מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על ברזל ועל PLTפ.23/08/2009
לרופא שלום רב,
ביולי ביצעתי בדיקות דם לידע הכללי שלי כי מזמן לא עשיתי.
בסך הכל הבדיקה הייתה בסדר פרט ל HGB=12.4 (גבול תחתון ביותר) וIRON=25 (מתחת לנורמה) ולכן רופא אמר לי לקחת כדורי ברזל . דבר נוסף שהיה מתחת לנורמה בפעם הראשונה מאז ומתמיד הוא PLT=136 ולכן רופא אמר לי לחזור על דביקות דם בעוד חודש.
עכשיו עשיתי בדיקות חוזרות וHGB=13.4 וגם IRON=26 (שניהם עלו בהתאמה ב1) אבל HGB בתוך הנורמה ואילו IRON עדיין הרבה מתחת לנורמה אז השאלה שלי היא האם עליי להמשיך לקחת כדורי ברזל?
ודבר נוסף שממש מוזר זהו PLT=58. האם הגיוני שירד כל כך הרבה מתחת לנורמה תוך חודש? ולמה זה בכלל קשור? כמו כן גם WBC=3.53 פתאום ירד מתחת לנורמה. זה איך שהוא קשור זה לזה?
יש לציין שלא הייתי חולה במהלך החודש ובכלל הייתי בחופש, אכלתי טוב והרגשתי מצויין.
אודה מאוד על טיפה סדר בבלאגן והכוונה.
תודה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ.
פרופ` אלן ברבי25/08/2009מדובר כעת בירידה בלויקוציטים ותרומבוציטים.
רצוי לחזור על הבדיקה ולסדר תור להמטולוג.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לITP APLA
פ.25/08/2009לרופא שלום שוב,
אכן גם רופא שלי אמר לחזור שוב על בדיקת דם ובגלל שPLT=33 (שוב ירד) הוא שלח אותי היום למיון לעשות בירור. היייתי היום במיון ועשו לי כל מיני בדיקות דם ובסיכום נכתב "חשד לITP APLA ". הסבירו לי להמשיך במעקב ספירת דם ואם PLT<20 אז מאשפזים אבל בינתיים אמרו לי לקבוע תור להמטולוג. רציתי בבקשה לשאול :
1) האם זה 2 מילים ביחד או 2 דברים שונים כדי לחפש קצת מידע באינטרנט.
2) האם יש לזה טיפול. ז"א האם עליי למהר להגיע להמטולוג כדי לקבל טיפול כלשהו כי יש ממש בעית תורים או שזה סתם משהו שמצריך מעקב ספירת דם וזהו.
3) האם יש לכך השלכות בחיי היום יום או בתכנונים לעתיד (אני בת 28).
תודה מראש, אשמח לקצת מידע או הכוונה.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפ
פרופ` אלן ברבי30/08/2009הירידה בתרומבוציטים מאוד משמעותית ומחייב טיפול !
לפנות להמטולוג בהקדם
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי טי פי
ליאת31/08/2009שלום לך..
אני בת 34 וגילו לי גם לפני שנתים ITP באותו האופן
ברגע שהPLT נמוך זה אומר שיש ירידה של טסיות. ואז יש בעיה שהדם לא נקרש .
1. ממליצה לך קודם לבדוק שעושים לך את כל הבדיקות לוודא שאכן זה אי טי פי (כי זה מחלה שבודקים על דרך שלילת דברים אחרים)
2. רצוי לעשות מידי פעם ספירת דם לבדוק מה מצב הטסיות. טסיות נמוכות יכול לגרום לדמם פנימי. לעיתים יש סימנים בגוף או נקודות קטנות אדומות על כף הרגל.
3. הטיפול בד"כ הוא לקיחת סטראואידים.(שזה לא הכי בריא)
4. אני לא יודעת מה חומרת המצב אצלך (אצלי בכל מקרה הרבה פעמים הטסיות מאוד נמוכות) אבל כדאי לך לבדוק אפשרות לטפל הומאופטית (אם המצב לא מסוכן) .יכולה להמליץ על מישהי שאני מטופלת אצלה.
5. בכל מקרה אם תרצי לדבר איתי , בשמחה.
בשורות טובות
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)