אנמיה מחסר ברזל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה מחסר ברזל
    אבי26
    15/12/2009

בת 26 מזה כשנה סובלת מחוסר ספיגה של ברזל. (לא מדממת הרבה). ערכי ברזל מאד נמוכים כל הזמן, פריטין 5 המוגלובין תקין כרגע ירד ל- 12.9 מ-13.7 וטרנספירין מאד גבוה 396.
    אני במעקב במרפאת גאסטרו כי חושדים לקרוהן אני בטיפול ניסיוני כיוון שכל הבדיקות יצאו תקינות אך הרופא אומר שיש גם כאלו מצבים. הייתי גם בהמטולוגיה רופאה אחת נלחצה מהערכים הנמוכים למרות שימוש בתכשירי ברזל ורופא אחר אמר שהבעיה בטוח קשורה לגאסטרו ואמר שהם בהמטולוגיה לא צריכים יותר לראות אותי. בניגוד לרופאה בהתחלה שאמרה שיש עוד הרבה בדיקות המטולוגיות שאפשר לעשות.
    רציתי לשאול מה אומר הטרנספירין הגבוה ומה ניתן לעשות עוד? (בדיקות וכו').
    אשמח לתשובתך המהירה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה מחסר ברזל

הוספת תגובה

• המשך- אנמיה מחסר ברזל

אבי26
    16/12/2009

בהמשך לשאלתי לגבי חוסר ספיגה של ברזל למעלה משנה רציתי לשאול האם כשהטרנספירין מאד גבוה מעל לנורמה זה באמת אומר שברזל לא יכול להיקשר ולכן הפריטין שלי והברזל כל הזמן נמוכים?
    אשמח אם תענה לשאלתי במלואה (כולל השאלה הראשונה בעמ' 1 בפורום)
    תודה רבה, אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי

פרופ` אלן ברבי
    25/12/2009

אצלך רמת המוגלובין תקינה זאת אומרת שאת מתמשת היטב בברזל מהאוכל או מכדורים.
    פרופ ברבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו