בעלת סוג דם נדיר וטיפה מודאגת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעלת סוג דם נדיר וטיפה מודאגת...
    מיכל
    03/10/2007

ערב טוב
    לפני שנה גילו בתרומת דם שנתתי כי יש לי סוג דם נדיר: KPb שלילי.
    הבנתי שזהו אנטיגן על גבי כדורית הדם האדומה מקבוצת Kell, שהחוסר בו הינו די נדיר באוכלוסיה.
    אומנם מבחינת המרכיבים האחרים, סוג הדם שלי הוא A וה- Rh חיובי, אך במכתב שקיבלתי ממד"א אמרו לי שהדבר יכול להיות מאוד בעייתי בזמן הריון, שכן אני עשויה לפתח נוגדנים לעובר שלי והדבר יכול לגרום להמוליזה ואף למוות שלי ושל העובר.
    כמו כן, אמרו לי שגם יכולה להיווצר בעיה רצינית אם חס וחלילה אני אצטרך לקבל עירוי דם בעתיד.
    השאלה שלי היא- האם נכון הדבר? או שזו הייתה סתם הגזמה? מה עושים במקרה שאני אכן מפתחת נוגדנים? האם יש טיפול לכך? האם אני אוכל להיכנס להריון בעתיד מבלי לחשוש? הבנתי שהסכנה היא החל מההריון השני, אך לאף אחד אין תשובה ודאית לתת לי, והדבר מאוד מדאיג אותי... ואם אצטרך לקבל עירוי דם שהוא לא כמו שלי, האם הדבר יוביל למוות?
    כרגע אני בת 25 ולא מתכוונת ללדת בקרוב, אך אני רוצה להיות שקטה בנוגע לעתיד
    אשמח מאוד לקבל תשובה לשאלתי :)
    תודה רבה!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעלת סוג דם נדיר וטיפה מודאגת...

ד''ר אשר וינדר
    08/10/2007

שלום, נתנו לך מידע נכון. השאלה מה עושים איתו? אם תרצי להרות וללדת האם באמת תבחרי בן זוג לפי סוג הדם שלו? בהחלט כדאי להמנע מקבלת עירויי דם (זה נכון לגבי כולנו) ובעת הריון או כל מפגש רפואי אחר להודיע לרופא על חוסר האנטיגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו