מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרטין נמוךנעמה18/01/2010
שלום,
אני סבלתי מאנמיה חריפה רוב שנותיי ורק בשנתיים האחרונות ההמוגלובין שלי התייצב ואף ערכו גבוה יחסית למה שאני רגילה (כעת 13.8). אך עם זאת, ישנו ערך שעל בסיס קבוע נשאר אצלי נמוך במיוחד והוא הפריטין. תחילה הוא עמד על 4 ולאחר עקשות רצינית מצידי קיבלתי ונופר לוריד (כיוון שהגוף שלי לא מגיב טוב לכדורי ברזל בכלל). טיפול של כ15 אמפולות (פחות או יותר למיטב זכרוני) הוביל ל122 פריטין שבבדיקת מעקב שדרשתי ירדו ל18 תוך כמעט שנה. כעת, שוב חזרתי למצב בו אני סובלת מסחרחורות קלות באמצע היום (שנמשכות מספר רגעים עד כחצי דקה-דקה), דבר שבעקבותיו פניתי לבדיקת דם פעם שעברה. רופאת המשפחה אומרת כי כל עוד ההמוגלובין שלי בסדר אין לי מה לדאוג ואין לי מה לעשות עם זה כיוון שרק הונופר מעלה לי את הברזל חזרה ועליי להמשיך לקבלו כל תקופה מסויימת ולכן לא פניתי שוב לבדיקה של הערך הנוכחי (הפריטין 18 נכון ללפני כ8 חודשים) אך לדעתי הדבר לא הגיוני. איך ייתכן מצב בו היא אומרת לי שהכל תקין אך הברזל שלי ממשיך לצנוח ולגרום לי לסחרחורות??
חשוב לציין כי איני צמחונית. אני משתדלת לאכול מאכלים המכילים ברזל ומלבד חריגה בLymphocytes גבוה, שאר הבדיקות תקינות.
שאלתי היא, האם אכן הדבר נורמלי ותקין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/01/2010חסר ברזל בלבד ללא ירידה ברמת המוגלובין לא גורם לסחרחורת !
השאלה היא למה הפריטין יורד ? אגב , מהי רמת הברזל ורווי הטרנספרין ?
לכך בדרך כלל יש סיבה - והשכיחה ביותר באישה - בגיל פוריות היא דמם מוגבר במחזור או דימום ממערכת העיכול המחייב ברור כך שהצעתי בשלב הראשון לברר אם ומהיכן את מאבדת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעמה18/01/2010תודה על המענה.
הfe-iron שלי (זה הברזל?) הוא 124, חשוב לציין שגם כשאני מסתכל בבדיקות קודמות, תמיד היה תקין, ללא קשר לשאר ערכי הדם...
בדיקת הטרנספרין לא מופיעה לי בבדיקות הדם. מה משמעותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)