Essential Thrombocytosis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Essential Thrombocytosis
    מרב שלו
    19/01/2010

שלום,

אני בת 37.
    לפני כשנתיים אובחנתי כחולה ב- Essential Thrombocytosis לאחר ביצוע אינספור בדיקות.
    אני מטופלת באספירין בלבד.
    רמת הטרומבוציטים שלי כעת עומדת על כ- 1,200,000 וממשיכה לעלות. זו התוצאה היחידה שאינה תקינה בבדיקות שלי.
    אוטוטו אני אמורה להתחיל לקחת הידריאה.

אני רוצה לוודא שאין משהו שלא עשיתי ע"מ למצוא את מקור הבעיה ולמה הגוף "השתגע".
    צירפתי תקציר התפתחות המחלה שלי.

תודה על התייחסותך,
    מרב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Essential Thrombocytosis

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    20/01/2010

נראה לי כי עברת את כל הבדיקות החשובות למעט בדיקת מח עצם. אגב לא קיבלתי נת' על מספר הכדורויות האדומות , לבנות והמוגלובין האם הם בגדר התקין ?
    בדיקת מח עצם ניתנת תמונה מה נעשה בבית החרושת לייצור תאי דם וניתן לבדוק נוכחות שינויים בכרומוזומים לגבי הצורך בהתחלת טיפול ניתן לחכות עד לעליית הטסיות למליון וחצי אולם התחלת הטיפול כעת היא בהחלט אפשרית.
    עלייך לדעת שיש עוד תרופה שניתן להשתמש בה במידה ויש בעיות עם הידראה - אנגרלייד - דר' כהן מכיר היטב תרופה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

מרב שלו
    21/01/2010

תודה על התייחסותך.
    כל שאר התוצאות שלי - המוגלובין, כדוריות לבנות ואדומות - הכל בגדר הנורמה.

שאלות נוספות:
    האם אין דרך לעצור את עליית הטרומבוציטים ולמצוא את מקור הבעיה ?
    הבנתי שאסור לבצע הסרת שיער בלייזר בעת לקיחת אספירין. האם מותר לבצע הסרת שיער באמצעות אינפרא אדום ?

תודה,
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    26/01/2010

כפי שציינתי מידע יותר מדוייק על האבחנה ניתן לקבל אחרי בדיקת מח עצם ובדיקת גן הנקרא JAK2 .הפסקת האספירין לפני הסרת שיער בלייזר היא למנוע נטייה אפשרית לדימום שעשויה להתפתח בעקבות הטיפול. אין בעיה להפסיק טיפול אספרין 3-4 ימים לפני הטיפול ולאחריו, ואח"כ לחדשו.
    אין לי מידע לגבי אינפרא אדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

מרב שלו
    21/01/2010

תודה על התייחסותך.
    כל שאר התוצאות שלי - המוגלובין, כדוריות לבנות ואדומות - הכל בגדר הנורמה.

שאלות נוספות:
    האם אין דרך לעצור את עליית הטרומבוציטים ולמצוא את מקור הבעיה ?
    הבנתי שאסור לבצע הסרת שיער בלייזר בעת לקיחת אספירין. האם מותר לבצע הסרת שיער באמצעות אינפרא אדום ?

תודה,
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה לגבי השאלות שציינתי

מרב שלו
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה לגבי השאלות שציינתי

מרב שלו
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו