מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Essential Thrombocytosisמרב שלו19/01/2010
שלום,
אני בת 37.
לפני כשנתיים אובחנתי כחולה ב- Essential Thrombocytosis לאחר ביצוע אינספור בדיקות.
אני מטופלת באספירין בלבד.
רמת הטרומבוציטים שלי כעת עומדת על כ- 1,200,000 וממשיכה לעלות. זו התוצאה היחידה שאינה תקינה בבדיקות שלי.
אוטוטו אני אמורה להתחיל לקחת הידריאה.
אני רוצה לוודא שאין משהו שלא עשיתי ע"מ למצוא את מקור הבעיה ולמה הגוף "השתגע".
צירפתי תקציר התפתחות המחלה שלי.
תודה על התייחסותך,
מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ20/01/2010נראה לי כי עברת את כל הבדיקות החשובות למעט בדיקת מח עצם. אגב לא קיבלתי נת' על מספר הכדורויות האדומות , לבנות והמוגלובין האם הם בגדר התקין ?
בדיקת מח עצם ניתנת תמונה מה נעשה בבית החרושת לייצור תאי דם וניתן לבדוק נוכחות שינויים בכרומוזומים לגבי הצורך בהתחלת טיפול ניתן לחכות עד לעליית הטסיות למליון וחצי אולם התחלת הטיפול כעת היא בהחלט אפשרית.
עלייך לדעת שיש עוד תרופה שניתן להשתמש בה במידה ויש בעיות עם הידראה - אנגרלייד - דר' כהן מכיר היטב תרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
מרב שלו21/01/2010תודה על התייחסותך.
כל שאר התוצאות שלי - המוגלובין, כדוריות לבנות ואדומות - הכל בגדר הנורמה.
שאלות נוספות:
האם אין דרך לעצור את עליית הטרומבוציטים ולמצוא את מקור הבעיה ?
הבנתי שאסור לבצע הסרת שיער בלייזר בעת לקיחת אספירין. האם מותר לבצע הסרת שיער באמצעות אינפרא אדום ?
תודה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ26/01/2010כפי שציינתי מידע יותר מדוייק על האבחנה ניתן לקבל אחרי בדיקת מח עצם ובדיקת גן הנקרא JAK2 .הפסקת האספירין לפני הסרת שיער בלייזר היא למנוע נטייה אפשרית לדימום שעשויה להתפתח בעקבות הטיפול. אין בעיה להפסיק טיפול אספרין 3-4 ימים לפני הטיפול ולאחריו, ואח"כ לחדשו.
אין לי מידע לגבי אינפרא אדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
מרב שלו21/01/2010תודה על התייחסותך.
כל שאר התוצאות שלי - המוגלובין, כדוריות לבנות ואדומות - הכל בגדר הנורמה.
שאלות נוספות:
האם אין דרך לעצור את עליית הטרומבוציטים ולמצוא את מקור הבעיה ?
הבנתי שאסור לבצע הסרת שיער בלייזר בעת לקיחת אספירין. האם מותר לבצע הסרת שיער באמצעות אינפרא אדום ?
תודה,
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לגבי השאלות שציינתי
מרב שלו25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לגבי השאלות שציינתי
מרב שלו25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)