קרישיות יתר ותסחיף ריאתי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישיות יתר ותסחיף ריאתי.
    עדי
    24/01/2010

אני אחרי הפלה בשבוע 21 (לפני כחצי שנה).
    לפני כשלושה חודשים חוויתי תחושה מוזרה ברגל, שבועיים לאחר מכן התחלתי להרגיש נימול בחצי גוף ימין, מלווה בקשיי נשימה אחת לכמה זמן.
    הופניתי למיון, עברתי בדיקת CT ראש תקינה.
    בבית החולים התעקשו שאין לי קריש דם ברגל ושאין לי תסחיף ריאתי (על אף קשיי הנשימה)
    לאחר שלוש בדיקות נויירולוגיות, הוחלט להפנות אותי לבדיקת קרישיות יתר.

להלן התוצאות הגבוליות (מתוך שתי בדיקות בהפרש של 3 חודשים):

Fibrinogen (Hypercoag) 435 mg/dl
    Thrombin Time (TT) 15 sec
    Protein S Free 56% - ירד מ 76 ל- 56 בשלושה חודשים
    Ratio APTT 1.9 - ירד מ 1.94 ל- 1.9 בשלושה חודשים

קשיי הנשימה חלפו, הנימול חלף לאחר שימוש באספירין (ברוב הזמן- לעיתים יש לי עיקצוצים קלים ביד, ליד העין ובגב - הכל בצד ימין).

בנוסף יש לי תחושה שמשהו תפוס (לא כואב) מתחת לאיזור בית החזה (הימני), התחושה משתפרת לאחר שאני לוקחת אספירין. הרופא משפחה טוען שזה בגלל שהאספירין הוא גם משכך כאבים, האם זה נכון?

הנוירולוג המליץ לי לקחת אספירין 100 מ"ג. הרופא משפחה נתן לי את ה 75 מ"ג, אבל אני לוקחת אותו באופן לא סדיר מאחר ולא קיבלתי הוראה מפורשת לכך מהמטולוג או מהרופא משפחה (אצל המטולוג עוד לא הייתי).

יש לי תור להמטולוג, אך דרך הקופת חולים זה רק בעוד חודשיים, האם אתם חושבים שאני חייבת לראות המטולוג באופן דחוף?
    האם ישנם דברים שאני יכולה לעשות שמשפרים נטייה לקרישיות יתר (כמו הליכה, תזונה מסויימת)?

בתודה מראש,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות יתר ותסחיף ריאתי.

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    25/01/2010

אני מציע שתפני להמטולוג העוסק בקרישה בהקדם על מנת לעשות סדר . אגב מה הייתה האבחנה הנוירולוגית ? מי קבע אבחנה של דלקת ורידים ותסחיף ריאתי . אני מבין שאבחנות אלו נשללו . במידה ואת מעוניינת דר' אשר וינדר מבי"ח וולפסון מקבל פעמיים בשבוע בימי ב' ו-ד' ולא צריך לחכות אלא להביא ט.17 לבדיקת רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו