שאלות בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בבקשה
    דקלה
    26/01/2010

שלום,
    1. הנני בת 34. בעברי הריון תקין לפני 3 שנים, ללא מדללים ללא הפלות ברקע. פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט ופרוטאין C גבולי (קצת מתחת לנורמה). שאר הבדיקות של הקרישיות תקינות (ביצעתי אותן היותו לאבי היה אירוע מוחי בגיל צעיר ).מנסה להיכנס להריון. הפסקתי לעשן לפני 3 חודשים. האם לאור הנתונים הנ"ל (העישון לפני הכניסה להריון וצותאות הבדיקות) אני בסיכון לרעלת הריון/היפרדות שלייה/DVT?
    2. אציין רק ששבוע לאחר הלידה הקודמת התפתח אצלי לחץ דם גבוה/רעלת אחרי לידה (חלק מהרופאים חשבו שזו רעלת וחלק רק ל"ד גבוה) - מה הסיכוי שיחזור בהריון הבא אחרי הלידה והאם מציב אותי בסיכון לרעלת בהריון עצמו?
    3
    4. לפני כחצי שנה הייתי בהתייעצות אצל פרופ' קופרמינץ והוא אמר לי שלא צריך קלקסן בהריון הבא היות וההריון הקודם היה תקין עם עובר במשקל 3.800 ק"ג. אשמח לשמוע את דעתך האם יהיה כדאי בכ"ז להזריק קלקסן בהריון ליתר ביטחון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    27/01/2010

לגבי שאלות 1-2 מומלץ להתייעץ עם המיילדים .
    לגבי שאלה 4 אני מסכים עם דעתו של פרופ' קופרמינץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו