קרישת יתר (אבחנה מדויקת PE)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישת יתר (אבחנה מדויקת PE)
    סער
    30/01/2010

בחודש אוגוסט 2009 עברתי תאונת אופנוע ושברתי את כף רגל ימין השבר התאחה והכל עבר בסוף אוקטובר התחלתי להרגיש כאבים חזקים בצד ימין שלי הריאות מה שהתברר אח"כ כ PE + תסחיף ריאתי אושפזתי באיכילוב והתחלתי לקבל קלקסאן וקומדין ביחד.
    במהלך האישפוז בבירור (MRI לב ואקו לב) נתגלה ממצא בחדר ימין של הלב,
    יש לציין כי בבדיקת דופלר שעשו לי ברגליים כשבוע וחצי לאחר האבחנה הראשונה של הPE לא נמצא שום קריש דם.
    חודש לאחר שחרורי הראשון אובחנתי שוב בPE הפעם בצד שמאל אודות לרופא המשפחה שהפסיק לי את הקלקסאן ונתן לי מינונים נמוכים של קומדין.

מאז אוקטובר עברתי כבר שלוש בדיקות אקו אך הממצא בחדר הימיני של הלב נישאר על כנו ולא מתקטן.

כיום אני מטופל בקלקסאן 80מ"ג פעמיים ביום בלבד.

אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות:

האם יכול להיות שבגלל הזמן שעבר מהאבחנה של הPE הראשון לבדיקת הדופלר יכול להיווצר מצב שבו הקריש עובר ברגליים אך לא מגלים אותו בבדיקת דופלר?
    ואם יש מצב כזה איך מוכחים את זה?

האם אני יכול להוכיח קשר בין התאונה לPE

האם יש כדור (לא קומדין) שאם אקח אותו אוכל להפסיק עם הקלקסאן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישת יתר (אבחנה מדויקת PE)

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    31/01/2010

א. התשובה לשאלה הראשונה היא חיובית .הדרך היחידה לנסות להוכיח זאת ע"י הדמייה של כלי הדם בגפיים - בדיקה לא שגרתית ומבוצעת רק אם יש אינדיקציה ברורה.
    ב. קרוב לוודאי כי קיים קשר סיבתי בין התאונה והופעת ה- PE אך להוכיח זאת בוודאות לא ניתן. אגב, האם נבדקו פקטורי הקרישה שיכולים להסביר את הקשר בין התאונה ובין ה- PE - לשלול מצב של קרישיות יתר.
    ג. לא ברור למה חזרו מקומדין לקלקסן. לאחרונה פורסם על תחליף לקומדין (כדור) העומד לפני רישום בארץ . אך בשלב זה רק למטרות מוגדרות - החלפת פרק הירך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו