מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישת דםסול19/02/2010
שלום
יש לי כמה שאלות.
לפני שנתיים גילו שיש לי קרישת דם (פקטור V ליידן) שלחו אותי לעשות בדיקת קרישה לפני שימוש בגלולות למניעת הריון כיוון שההיסטוריה הרפואית של משפחתי לא ידועה לי.
שלחתי את תוצאות הבדיקה שכביכול הראו שיש לי פקטור V ליידן להמטולוג שאמר שיש צורך לעשות עוד בדיקה.
האם באמת יש צורך לעשות עוד בדיקה לגילוי קרישה?או שמספיק בדיקה אחת כדאי לדעת בוודאות שיש לי קרישה? אילו בדיקות ואילו תוצאות של בדיקות מעידות על פקטור V ליידן?
אמרו לי שבהריון אני אהיה חייבת לקבל קלגסן, מה קורה אם אישה בלי קרישה מקבלת את זה?
האם זה מסוכן?
בנוסף רציתי לדעת האם קיים קשר בין אלבומין מוגבר לקרישה?או חוסר בויטמין D לקרישה?
עשיתי בדיקות דם כלליות שהראו שהסידן שלי גבוה עקב אלבומין מוגבר וה - PTH שלי גבוה יתכן בגלל חוסר בויטמין D. האם יש קשר לאחד מהדברים האלה עם פקטור V ליידן?
אשמח לתשובות.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סול
פרופ` אלן ברבי23/02/2010לשאלה הראשונה מדובר בבדיקת PCR שבדרך כלל לא חוזרים עליה
אבל יתכן שרוצים להשלים את הבירור בבדיקות נוספות.
לשאלה השנייה לא ידוע לי.
פרופ ברבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)