קרישת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרישת דם
    סול
    19/02/2010

שלום
    יש לי כמה שאלות.
    לפני שנתיים גילו שיש לי קרישת דם (פקטור V ליידן) שלחו אותי לעשות בדיקת קרישה לפני שימוש בגלולות למניעת הריון כיוון שההיסטוריה הרפואית של משפחתי לא ידועה לי.
    שלחתי את תוצאות הבדיקה שכביכול הראו שיש לי פקטור V ליידן להמטולוג שאמר שיש צורך לעשות עוד בדיקה.
    האם באמת יש צורך לעשות עוד בדיקה לגילוי קרישה?או שמספיק בדיקה אחת כדאי לדעת בוודאות שיש לי קרישה? אילו בדיקות ואילו תוצאות של בדיקות מעידות על פקטור V ליידן?
    אמרו לי שבהריון אני אהיה חייבת לקבל קלגסן, מה קורה אם אישה בלי קרישה מקבלת את זה?
    האם זה מסוכן?

בנוסף רציתי לדעת האם קיים קשר בין אלבומין מוגבר לקרישה?או חוסר בויטמין D לקרישה?
    עשיתי בדיקות דם כלליות שהראו שהסידן שלי גבוה עקב אלבומין מוגבר וה - PTH שלי גבוה יתכן בגלל חוסר בויטמין D. האם יש קשר לאחד מהדברים האלה עם פקטור V ליידן?

אשמח לתשובות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישת דם

הוספת תגובה

• סול

פרופ` אלן ברבי
    23/02/2010

לשאלה הראשונה מדובר בבדיקת PCR שבדרך כלל לא חוזרים עליה
    אבל יתכן שרוצים להשלים את הבירור בבדיקות נוספות.
    לשאלה השנייה לא ידוע לי.
    פרופ ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו