שאלות בנוגע לנוגדי קרישה:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לנוגדי קרישה:
    אנונימי
    28/02/2010

שלום רב, יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להן מענה בחיפוש לא מדעי באינטרנט, אשמח לקבל תשובה עליהן:

1. למיטב הבנתי קומדין היא תרופת הבחירה במידת הרצויה לטיפול מניעתי כמדללת דם בפרפור/רפרוף פרוזדורים. לעומת זאת כאשר המטופל צריך לעבור פרוצדורה התערבותית לרוב הוא מונחה לעבור לקלקסן לחלון זמן מסויים עד סיום הפרוצדורה. מדוע? הרי ככל שאני מבין, דווקא במידה ומתפתח דימום כאשר נמצאים על טיפול בקומדין, הרבה יותר "פשוט" לעצור את הדימום ולתת "אנטידוט" מאשר עם קלקסן שפעילותו הינה א-ריוורסבילית... מה אם כן היתרון בכך? למה שכירורג יעדיף לנתח על קלקסן ולא על קומדין?

2. האם שתי התרופות (קלקסן וקומדין) יעילות באותה המידה לטיפול במניעת קרישה לפרפור פרוזדורים? (במקרה הספציפי שמעניין אותי מדובר בפרפור על רקע מסתם עם היצרות) האם יש על כך עבודות?

בתודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנוגע לנוגדי קרישה:

הוספת תגובה

• אנונימית

פרופ` אלן ברבי
    02/03/2010

אלו שאלות ככליות !
    בנוגע למתן טיפול למקרה ספציפי זה ישאר בידים של רופא
    משפחה/יועץ קרדיאולוגי.
    פרופ ברבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם התייחסות כזאת לשאלות...

אנונימי
    03/03/2010

...אולי עדיף כבר לא לענות. לא זכור לי שנתקלתי בפורום רפואי (ושוטטתי בכמה וכמה) עם תשובות כה "מחופפות", באופן כה קונסיסטנטי וזאת בלשון המעטה... חבל...

תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו