מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאג מירידה ברמת WBCאלמוני08/03/2010
.שלום רב,
לציין שאני אשכנזי בן 38 ללא מחלות רקע,עוסק בפעילות ספורטיבית
לפני כמה שנים גילו שהגן MTFHR פגום אצלי בעקבות רמות הומוצסטאין שנתגלו בדמי,קבלתי פוליק אסיד במינון 1.25 ליום שהורידו את רמת ההומוסטצסטאין לרמות נורמל, לאחרונה התחלתי לקחת חומצה פולית במינון 0.44 עקב הנזקים שעלולים להגרם מצריכה עודפת של פוליק אסיד לטווח ארוך.
להלן פירוט תוצאות בדיקות הדם.
WBC היה 3.1 לפני חצי שנה היה לי 4.3 (בעבר התוצאות נעו בן 4.2-4.5 ,הכי גבוה היה לי סביב 5.5 בעבר)
Neutrophils היה 1.5 לפני חצי שנה היה 2.3
TSH היה 0.52 לפני חצי שנה היה 1.5
לשמחתי המוגלובין היה 15
בתקופה האחרונה חש חולשה מסויימת,לא יודע אם לקשור את זה לבדיקות הדם.
אשמח לתגובתך כיצד עלי לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/03/20101. לפי מיטב ידיעתי אין תופעות לוואי למינון עודף של חומצה פולית.
2. האם TSH בתחום הערכים התקינים ?
3. מהי ספירת הטסיות
4. ספירה של 3.1 כדוריות לבנות היא נמוכה . האם אתה מקבל תרופות כלשהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
אלמוני08/03/2010פרופ' אליעזר רחמילביץ
08.03.10 14:02
1. לפי מיטב ידיעתי אין תופעות לוואי למינון עודף של חומצה פולית.
2. האם TSH בתחום הערכים התקינים ?
3. מהי ספירת הטסיות
4. ספירה של 3.1 כדוריות לבנות היא נמוכה . האם אתה מקבל תרופות כלשהם ?
TSH כפי שכבר כתבתי היה 0.52 הוא צלל משמעותת בהשוואה לבדיקה הקודמת מלפני חצי שנה
היה 1.52
PLATETES ם לזה התכוונת טסיות היה 212
חשוב לי לציין שקיבלתי ליתיום במשך 10 שנים ולפני כמה שבועות הפסקתי לקבל את הכדורים
קבלתי ליקרביום במינון של 1150 מ"ג והורדתי בהדרגה את הכמות עד שסיימתי לקחת , בזמן לקיחת הליתיום TSH נע סביב 1.5
האם יכול להיות שהפסקת התרופה עלולה להשפיע משמעותית על בדיקות הדם,
אף פעם לא נרשם לי ספירת דם נמוכה בעת לקיחת הליתיום.
נכון להיום לא מקבל שום תרופה.
אשמח לתגובתך,אני די מוטרד מעיניין ירידת הספירת דם.
האם תחושת חולשה מסוימת במהלך ספורט יכולה להיות קשורה לתוצאות בדיקת הדם?
לגבי חומצה פולית קראתי שחומצה פולית משכפלת תאים בגוף האדם ואנשים שיש להם חס וחלילה גידול ממאיר זה יכול להאיץ את המחלה ולכן עלהם להפסיק,
אני לקחתי חומצה פולית להוריד את רמת הומצסטיאין .
אודה לך על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ09/03/2010לגבי חומצה פולית - אין כל סיבה לדאגה
חולשה במהלך ספורט - רק אם יש ירידה במספר הכדוריות האדומות ו/או ברמת ההמוגלובין . אין קשר לספירת הכדוריות הלבנות.
לגבי הירידה ב - TSH רצוי להתייעץ עם אנדוקרינולוג - כדאי לבדוק תפקודים נוספים של בלוטת התריס T3-T4 .
במידה ויש פעילות יתר - מספר הכדוריות הלבנות יכול להיות נמוך מהרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מקרב לב על תשובתך
אלמוני09/03/2010אני אבקש מרופאת המשפחה לתת לי בדיקות T3 T4
מודה לך מאוד על תשובתך.
לגבי חומצה פולית,פשוט שמעתי שבמיקרה של גידולים ממאירים יש להמנע מלקיחת חומצה פולית
בגלל שזה משכפל תאים,
חשבתי לתומי שיש לא מעט אנשים שמקבלים חומצה פולית ואולי הם בתחילת גידול ממאיר ולא יודעים והחומצה הפולית יכולה להאיץ את ההתפתחות
המשך שבוע נעים ותודה רבה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הומוגלובין וטסיות
אייל09/03/2010בוקר טוב.
הבדיקה הראשונה:
RBC 5.11
HB 15.0
HCT 43.3
MCH 29.4
MCHC 34.8
RDW 12.7
MCV 84.7
PLT 308
הבדיקה השניה (שבועיים לאחר הראשונה):
RBC 4.82
HB 14.2
HCT 40.5
MCH 29.4
MCHC 34.9
RDW 13.4
MCV 84.0
PLT 245* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער, זה שורשר לכאן בטעות.
אייל09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)