טיפול ב ITP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב ITP
    דנה
    25/03/2010

שלום רב , אני בת 26 ואובחנתי כחולת ITP , כרגע אני נמצאת לאחר טיפול ממושך בפרדניזון שכשל ומתלבטת לגבי המשך הטיפול אני מודעת לגבי 2 אופציות שעומדות לפני: כריתת טחול או מבטרה הוסבר לי כי ב2 הטיפולים אין הצלחה של 100% אולם 2 רופאים הציעו לי 2 הצעות שונות , נאמר לי כי הסיכויים שתחזור המחלה לאחר כריתת טחול קטנה יותר לעומת המבטרה אבל האם לא כדאי לנסות קודם את המבטרה (למרות שזה לא לפי הספר) במחשבה שאם זה לא יצליח אז הלך כסף לעומת הכריתת טחול שאם זה לא יצליח אז הלך טחול (יותר חשוב מכסף וגם מבחינת המערכת החיסונית)...אשמח להצעתך.

תודה מראש, דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב ITP

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    28/03/2010

קשה לענות על השאלה בלי לדעת בלי לדעת את כל הפרטים. באשה צעירה - אם אכן הטיפול בסטרואידים נכשל לחלוטין - וזאת צריך לבדוק .
    כריתת טחול בהחלט טיפול מומלץ ויכול לשחרר אותך מהמחלה לחלוטין וניתן לחיות בלי טחול עד גיל 120. המבטרה הוא טיפול חדיש יחסית ובדר"כ נותנים אותו לאחר כישלון של כל הטיפולים האחרים כולל כריתת הטחול וההשפעה יכולה להיות זמנית .
    אגב- האם קבלת טיפול באומונוגלובוליזם (IVIG) - זהו טיפול מקובל עוד לפני כריתת טחול ולפני מבטרה במקרה והטיפול בסטרואידים נכשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו