מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה - מודאגתאביגיל11/04/2010
שלום וברכה,
אני בת 22, לפני כשבוע וחצי הבחנתי בנפיחות בצוואר בצד שמאל. בדקתי אצל הרופא והוא אמר שזה בלוטת לימפה והביא לי אוגמנטין. לאחר כשבוע נבדקתי שוב והוא אמר שהנפיחות אכן ירדה אך לא כפי שהוא ציפה, או לא כפי שהיא היתה צריכה לרדת. והוא שלח אותי לבדיקות דם, צילום רנטגן ו-CT.
הבדיקות דם יצאו די בסדר, ברנטגן הוא לא זיהה משהו, קיבלתי היום את התוצאות של ה-CT וזה מה שהיה כתוב:
באזור סיב-מנדיבולרי משני הצדדים ובמשולשים הקדמיים והאחוריים של הצוואר לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
באזור סופרה-קלביקולרי משמאל הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בקוטר עד 24 מ"מ.
במדיאסטינום העליון הודגם גוש פוליציקלי, יתכן שמייצג צבר של בלוטות לימפה מוגדלות.
בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום הקדמי עד 30 מ"מ ובלוטת לימפה מוגדלת בחלון האאורטו-פולמונרי במימדים 31X17 מ"מ.
אין לזהות בלוטות לימפה מוגדלות בשערי הריאות, בבית השחי, בבטן, באגן ובמפשעות.
ריאות, כבד, טחול, לבלב, כליות, שלפוחית שתן, מעיים - תקין.
לבסוף כתוב: התמונה חשודה למחלה לימפופרוליפרטיבית. לאבחנה היסטולוגית.
בנוסף- נתבקשתי להגיע לרופא כירורג שיבדוק את העניין (לעשות ביופסיה וכד')
אשמח לקבל דעה לגבי מה שכתבתי לעיל, במה מדובר ובמה זה כרוך.
אני לא מבינה בזה אז אשמח אם תוכלו לפרט.
בתודה מראש,
אביגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ12/04/2010לפי תוצאות אלו עלייך לפנות מיד למרפאה המטולוגית באחד מבתי החולים בארץ ודרכם לבצע את כל הברור והבדיקות הנדרשות . במידה ואת מעוניינת נהיה מוכנים לקבל אותך במרפאתנו בבי"ח וולפסון ימים א',ב',ד' עם טופס 17.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביגיל12/04/2010מדבריך נשמע שזהו דבר מסוכן וצריך לפנות -במיידית- לבית חולים.
מה הממצאים בעצם אומרים, לאיפה זה יכול להוביל?
אשמח לתשובה, אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)