בלוטות לימפה - מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות לימפה - מודאגת
    אביגיל
    11/04/2010

שלום וברכה,
    אני בת 22, לפני כשבוע וחצי הבחנתי בנפיחות בצוואר בצד שמאל. בדקתי אצל הרופא והוא אמר שזה בלוטת לימפה והביא לי אוגמנטין. לאחר כשבוע נבדקתי שוב והוא אמר שהנפיחות אכן ירדה אך לא כפי שהוא ציפה, או לא כפי שהיא היתה צריכה לרדת. והוא שלח אותי לבדיקות דם, צילום רנטגן ו-CT.

הבדיקות דם יצאו די בסדר, ברנטגן הוא לא זיהה משהו, קיבלתי היום את התוצאות של ה-CT וזה מה שהיה כתוב:
    באזור סיב-מנדיבולרי משני הצדדים ובמשולשים הקדמיים והאחוריים של הצוואר לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
    באזור סופרה-קלביקולרי משמאל הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בקוטר עד 24 מ"מ.
    במדיאסטינום העליון הודגם גוש פוליציקלי, יתכן שמייצג צבר של בלוטות לימפה מוגדלות.
    בלוטות לימפה מוגדלות במדיאסטינום הקדמי עד 30 מ"מ ובלוטת לימפה מוגדלת בחלון האאורטו-פולמונרי במימדים 31X17 מ"מ.
    אין לזהות בלוטות לימפה מוגדלות בשערי הריאות, בבית השחי, בבטן, באגן ובמפשעות.
    ריאות, כבד, טחול, לבלב, כליות, שלפוחית שתן, מעיים - תקין.

לבסוף כתוב: התמונה חשודה למחלה לימפופרוליפרטיבית. לאבחנה היסטולוגית.

בנוסף- נתבקשתי להגיע לרופא כירורג שיבדוק את העניין (לעשות ביופסיה וכד')

אשמח לקבל דעה לגבי מה שכתבתי לעיל, במה מדובר ובמה זה כרוך.
    אני לא מבינה בזה אז אשמח אם תוכלו לפרט.
    בתודה מראש,
    אביגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה - מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    12/04/2010

לפי תוצאות אלו עלייך לפנות מיד למרפאה המטולוגית באחד מבתי החולים בארץ ודרכם לבצע את כל הברור והבדיקות הנדרשות . במידה ואת מעוניינת נהיה מוכנים לקבל אותך במרפאתנו בבי"ח וולפסון ימים א',ב',ד' עם טופס 17.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אביגיל
    12/04/2010

מדבריך נשמע שזהו דבר מסוכן וצריך לפנות -במיידית- לבית חולים.
    מה הממצאים בעצם אומרים, לאיפה זה יכול להוביל?
    אשמח לתשובה, אביגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו