טיפול בגלקסאן לאחר הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בגלקסאן לאחר הריון
    מירב
    21/10/2007

ביום רביעי האחרון נולדה בתי בלידה רגילה (שלישית במספר). הלידה היתה בשבוע 41+2 להריון ועברה בהצלחה (בתי נולדה במשקל ~4 קילו). זה המקום לציין שגם הלידות הקודמות היו רגילות ובמועדן (במשקלים דומים).
    בתחילת ההריון הנוכחי הופניתי ליעוץ המטולוגי עקב חריגה בתשובת תפקודי קרישה (בדיקות אליהן נשלחתי לאחר שציינתי בפני רופא הנשים שלי שאבי נפטר בגיל 52 מארוע מוחי - כנראה ממום מולד, לא ידוע על שום נטיה לקרישיות יתר במשפחה). החריגה באה לידי ביטוי ב- prot-s antigen שיצא 46% - נמוך בעת הריון, דגימה ל- LAC שיצאה שלילית ו- APCR תקין ששולל מוטציה של פקטור 5 ליידן.
    מומחה ההמטולוגיה אליו הגעתי ליעוץ טען שבשל העדר קליניקה של VTE בהריונות קודמים ותחת טיפול ב- OC+ הריון נוכחי שמתקדם כצפוי - אין צורך בטיפול. היועץ המליץ חד משמעית להיות במעקב הריון ורק אם תראה נטיה לפיגור בהתפתחות העובר, לטפל בגלקסאן.
    כאמור ההריון היה תקין ולא טופלתי בגלקסן. באותו יעוץ המטולוגי נשלחתי לבדיקת הומוציסטאין ובדיקות גנטיות. ההומוציסטאין יצא תקין ובאשר לבדיקות הגנטיות נמצאתי נשאית של MTHFR ו- F2. מומחה ההמטולוגיה לא שינה המלצתו בעקבות התוצאות.
    לאחר הלידה המליצו לי בביה"ח לקבל טיפול מניעה בגלקסאן למשך 6 שבועות של משכב הלידה ( תקופה בה עולה הסיכוי לקרישיות יתר).
    וזאת על אף שלא נטלתי גלקסאן מעולם וכל ההריונות שלי היו תקינים עד כה.
    מבקשת את המלצתך בנושא (בינתיים החלטתי שלא לקחת גלקסאן)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בגלקסאן לאחר הריון

הוספת תגובה

• טיפול בקלקסאן לאחר הריון

ד''ר אשר וינדר
    22/10/2007

לאור הסיפור שלך ושל משפחתך ההמלצה של ההמטולוג נראית לי מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו