כתמים כחולים בגפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים כחולים בגפיים
    מיכל
    28/04/2010

שלום רב, בחודשים האחרונים מופיעים סימנים כחולים באזורים שונים ברגליים. למרות שיש לי נטיה "להחבט", עקב חוסר זהירות... עדיין חלקם מופיעים במקומות שלא הגיוני שהופיעו עקב מכה וריבויים הולך וגדל. הסימנים נעלמים ולאחר זמן מה מופיעים סימנים חדשים. כל בדיקות ספירת הדם מלפני חצי שנה ובדיקות מהיום תקינות, כולל המוגלובין, כדוריות אדומות ולבנות וגם בדיקות הקרישה (PT), למעט בדיקת ה MCHC אשר בעקביות בשתי הבדיקות האחרונות נמוכה, מתחת לנורמה. (MCH תקין) בנוסף: B12 נושק לגבול התחתון. עלי לציין כי אני נוטלת קורטיזון (דקסהמתזון) בכמות של 0.5 מ"ג מזה 15 שנה, עקב 21 הידרוכסילאז דפישנסי. ברצוני לברר מה יכולות להיות הסיבות לתופעה, בהתייחס לכך שהספירה תקינה. האם יכול להיות קשור לתוצאת ה MCHC הנמוכה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמים כחולים בגפיים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    03/05/2010

אין לי הסבר - לפי תיאור התופעות אני מציע להיבדק ע"י המטולוג (רצוי במרפאות קרישת דם הנמצאות בכל בית חולים גדול) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו