מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- G6PD אנמיה המוליטית ומתהמוגלובינמיהרועי10/05/2010
רופאי הפורום שלום,
אני גבר בן 30, בריא באופן כללי, ובעל חסר באנזים G6PD (אובחן בלידה), אני לא יודע מה החומרה של החוסר.
אתמול עברתי הליך כירורגי בפי הטבעת, כאשר הרופא המנתח הסביר לי שמשתמש בחומר הרדמה שהוא "כמו של רופאי השיניים" אני מניח שזה היה לידוקאין\פרילוקאין.
לאחר כ 30 דקות מסיום ההליך, בדרכי הביתה ברכב, הרגשתי חולשה עצומה בכל הגוף, נשימה רדודה, דופק חלש, וקושי להחזיק את העיניים פקוחות. תחושה זו נמשכה שעות רבות והפריעה לי להירדם. (היום מרגיש יותר טוב אם כי עדיין חולשה קלה).
מסקירת ספרות שעשיתי הבוקר, ראיתי שיש תיעודים שהמאלחשים לידוקאין\פרילוקאין (ובמשחות כמו EMLA ) אשר מכילה חומרים אלה גרמו לתופעות לוואי כמו שהיו לי, ואפילו יותר חמורות כמו אנמיה המוליטית ומתהמוגלובימניה, ויש ציון לכך שהסבירות גבוהה יותר בקרב אנשים עם חוסר באנזים G6PD.
שאלותי הן:
1. האם תופעות הלוואי שהיו לי מעידות על כך שהתרחשו אצלי אנמיה המוליטית ו\או מתהומגלובימניה ברמה כזו או אחרת?
2. בהמשך לשאלה הקודמת, האם באמצעות בדיקת דם מיידיות או ביום\יומיים שאחרי תופעות הלוואי ניתן לראות שאכן התרחשו תהליכים אלה?
3. בעוד כ שבועיים וחצי אמור להמשיך את ההליך הכירורגי, האם יש לבקש מהרופא שישתמש במאלחש אחר, אשר לא מיוחסות לו תופעות הלוואי בכלל ובקרב חוסר ב G6PD בפרט?
4. הרופא נתן לי מרשם למשחת EMLA אותה אמור למרוח כשעה לפני ההליך הכירורגי הבא (בעוד כשבועיים וחצי). משחה זו מכילה את החומרים הפעילים אשר אני די חושש אשר עושים לי תופעות לוואי. מה עושים?
5. איזה בדיקות דם הייתם ממליצים לי לעשות כדי שמצב זה לא יחזור?
תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ10/05/20101. סביר להניח שלא , אך ניתן לקבל מידע מדוייק ע"י ביצוע ספירת דם .
2. כן , כל תופעות הלוואי ניתן לייחס לחומרי ההרדמה , ללא כל קשר לחסר ב- G6PD
3. לא נראה לי קשר בין השנים
4. כל זמן שאין הוכחה כי המשחה ו/או החומרים אכן גרמו לאנמיה אין על מה לדבר.
במידה ויש חשש שהחומרים הנ"ל גרמו לאנמיה עקב חסר G6PD כדאי לבצע ספירת דם לפני ואחרי הטיפול מאחר ואינני צופה שיהיו שינויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)