שאלה APLA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה APLA
    איילת
    11/05/2010

אני אחרי היסטוריה עשירה של:
    PCOS
    2005- preeclampsia, induced birth at 37W, bw 2600gr.
    2008 pprom at 22w,
    blighted ovum 2009,
    2009 missed abortion 9w.
    PCOS + Secondary infertility (treated with metformin + clomiphen citrate)
    לפני ההפלה האחרונה עשיתי בדיקת המטולוגית ולמרות שתוצאות LAC היו על ומעבר גבול העליון ההמטולוגית (דרגת פרופ') המליצה לגניקולגית שלי שלא לטפל וההריון נפל בשבוע 9
    מאז עשיתי עוד בדיקות LAC ואובחתני כסולת מAPLA ע"י פרופ' להריון בסיכון שאר שהכתובת כתובה על הקיר שאלתי למה ההמטולגית לא באותו דעה של הרופא לסיכון גבוה בענין הAPLA
    ולהלן התוצאות :
    11/2009 = lac-screen-rvvt -42 sec (normal 22-35
    11/2009 =normal 26-35) lac-confirm-rvvt 30 sec
    01/2010= lac screen rvvt 35 sec
    01/2010= lac confirm rvvt 29 sec
    06-2009= lac rvvt 1.23
    06-2009= lac sct 1.01 negative
    10-2009= lac rvvt 1.23
    10-2009= lac sct 1.04 negative
    השאלות שלי בעקבות המחקר שפורסם בNEMJ ב29 אפריל 2010 שהוכיחו מול PLACEBO שלא עזר טיפול HEPARIN עם ASPIRIN לשנות את אחוזי הפלות הלא מוסברות .
    אני מנסה להבין למה אני אובחנתי לקחת תרפות אלו בהריון האם באמת יש לי APLA או שאם לא יועיל לא יזיק וגם למה הפרופ' בהמטולגיה לא מכירה בAPLA שלי
    תודה איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה APLA

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    12/05/2010

במידה והתוצאות מצביעות בברור על APLA יש הנחיות ברורות למדי לגבי טיפול בנוגדני קרישה בזמן ההריון - אחת האופציות היא מתן CLEXCAN וזאת יודע כל מומחה להריון בסיכון גבוה .
    אין לי הסבר למה המטולוגית אמרה לך אחרת - עובדה שלא קיבלת טיפול בנוגדני קרישה והייתה הפלה בשבוע 9.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו