מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לויקוציטוזיס וטרומבוציטוזיסבת 2614/06/2010
שלום,
מאז 2002 אני סובלת מטרומבציטוזיס ולויקוציטוזיס.
אני סובלת מכאבי ראש מאז 2003.
בדיקת ct ו mri תקינות.
ללא הגדלת טחול וכבד, ללא לימפאדנופתיה.
כימיה- תקין
רמת ברזל- תקין
b12 תקין.
בדיקות מח עצם:
1. מורפולוגיה תקינה
2. ציטוגנטיקה תקינה
3. ביופסיה - תקינה, ללא פיברוזיס
4. בדיקת דם פירפרי ל jak2 bcr/abl - שלילי
ספירת דם אחרונה הראתה: טרומבוציטוזיס קרוב ל760000 ו- 17000 לויקוציטים. הרוב נויטרופילים.
בספירה האחרונה יש גם את הממצאים שסוטים מהנורמה הבאים:
hct: 35.2%
נמוך מהנורמה, התוצאה: 35.2
rbc : 4.06*10^6/ul
נמוך מהנורמה, התוצאה 4.07
(וכמובן הלויקוציטוזיס והטרומבוציטוזיס כפי שציינתי למעלה).
ההמוטולוג כתב: התמונה כולה יכולה להתאים למחלה מילוםרוליפרטיבית , יתכן ET , אך אין לכך תמיכה בבדיקות מח עצם. כרגע אני מטופלת באספירין 100 מילגרם.
הייתי רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לכמה דברים:
1. בגלל הכאבי ראש הרופא הציע לי להתחיל טיפול כימותרפי. בסוף החלטנו להמתין עם זה כי הכאבי ראש נסבלים. מה זה אומר טיפול כימותרפי? כל החיים אצטרך לקחת את זה? מה ההשלכות/ תופעות לוואי. קראתי על זה קצת באינטרנט וזה נראה לי דיי מפחיד.
2. הבנתי מה הסכנה לחיים שלי אם הטרומבציטוזיס ימשיך. מה הסכנה בלויקוציטוזיס?
3. מהם הסיכויים שלי להיכנס להריון במצבי עכשיו ללא טיפול כימותרפי? ומה הסיכויים בזמן הטיפול? כרגע אני לא נשואה.. האם אני יכולה לחכות מספר שנים עם ההריון או שזה סיכון גבוה מידי?
4. מה הסיבה למחלה הזו? איפה אני יכולה למצוא מחקרים בנושא? פורום של חולי et כמוני? היש דבר כזה?
תודה על הסבלונות ועל העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ15/06/2010על השאלות שאת מציגה רצוי לענות בדיון עם הרופא המטפל ולא דרך הפורום.
במידה ואת מעוניינת לקרוא על הנושא , לאחרונה הופיע סכום מעולה וממצה בעיתון :
british journal of hematology volume 149 page 352-375 2010
אשר בו תוכלי לקרוא על רוב השאלות ששאלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)