מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרומבופילה ובעיות הורמונליותאלינור08/07/2010
שלום,
בת 28 סובלת מטרומבופיליה - פרוטומבין וMTHFR הומוזיגוט. בעיית הקרישיות במשפחתי התגלתה במקרה, לאף אחד מאיתנו לא היה אירוע קרישה.
כאמור שהתגלתה הקרשיות נאלצתי להפסיק לקחת גלולות. יש לי שחלות פוליצסטיות ובעקבות הפסקת הגלולות התפרץ לי גם אנדומטריוזיס. הטיפול באנדומרטריוזיס הוא גלולות ברצף.
לפני גילוי הקרישיות לקחתי 8 שנים גלולות מרסילון, עישנתי, ניתוחים, טסתי- בקיצור כל מה שאסור .
האם לאור העבודה שתחת כל גורמי הסיכון לא קרה לי אירוע קרישה (בנוסף משקל תקין אפילו נמוך יחסית BMI=16.5, היום לא מעשנת) ניתן לשקול לקיחת גלולות מול הסיכון שכרוך באנדומטריוזיס ?
הגלולות שמותר לקחת אינן יעילות מדי נגד האנדו.
במידה ולוקחים גלולות, האם מחייב הזרקת קלקסן במקביל? אם כן- האם יש סיכונים לטווח הארוך בכך?
האם יש כדרוים מחו"ל שיכולים לעזור במצב הזה שאינם מיובאים לארץ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ11/07/2010אם לקחת גלולות 8 שנים ומאומה לא קרה זה לא אומר שכדאי להמשיך לאור הפגמים בפקטורי הקרישה , השאלה היא האם האנדומטריוזיס מחייבת טיפול ואם הגלולות אינם יעילות כפי שאת מציינת .
האם אין מוצא אחר - על כך מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים.
במידה ואין ברירה יתכן ותוך כדי טיפול זמני באנדומטריוזיס כדאי לקבל קלקסן מניעתי לתקופה מוגבלת.
לא ידוע לי על כדורים אחרים - זוהי ג"כ שאלה לרופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)