מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימור דם טבורימיטל16/07/2010
פרופ' רחמילביץ שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 24, בת 30 ממוצא תימני, נשואה לגבר ממוצא אשכנזי. בימים אלה מתלבטת אני בבחירת האופציה הטובה ביותר לשימור דם טבורי ואני מודעת לחשיבות הגדולה של השימור.
עם זאת אני קצת מבולבלת מכל ההיצע ורציתי לשמוע את חוו"ד בשאלה שמטרידה אותי-
באם אני תורמת את הדם הטבורי אחרי הלידה אני יודעת שהמנה אינה נשמרת ומובטחת רק עבורי אך מהם הסיכויים, באחוזים, מבחינה רפואית/ביולוגית/עובדתית, שהמנה של עוברי, אשר יוולד בע"ה לשני הורים ממוצא שונה יכול להתאים לאדם אחר שאינו בן המשפחה?
אני שומעת באופן תדיר דעות שונות לגבי השימור ובין היתר על זה שמדובר בבזבוז כסף כיון שניתן לתרום והסיכוי שהתרומה תתאים למישהו אחר כ"כ נמוכה אז למה לשלם כ"כ הרבה כסף לבנקים פרטיים...
אשמח לדעתך בנושא, גם אם לא בכתב בפורום הנ"ל.
תודה רבה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ18/07/2010התשובה היא כי תרומת דם הטבור לבנק דם טבורי היא למאגר של בנק טבורי שיעשה שימוש במידה ומישהו יהיה זקוק לכך.
במידה ואת מעוניינת כי הדם הטבורי יהיה חלילה עבורך ו/או מישהו מבני המשפחה יש לראות בכך סוג של פוליסת ביטוח הכרוכה בתשלום . הסיכוי שיהיה בו צורך הוא קטן ועל כן ההחלטה בידיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)