גורמי קרישה אצל תינוק בן 8 ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורמי קרישה אצל תינוק בן 8 ימים
    נ.
    18/08/2010

שלום רב.

לאחרונה נאמר לי על ידי מקור לא מוסמך שבגיל 8 ימים אחוז גורמי הקרישה בדם התינוק הוא בשיאו. לאחר שחקרתי את הנושא באינטרנט, גיליתי שקיימים מלא אתרים בעלי מגמות דתיות שטוענים את אותו הדבר, אך לא נתקלתי באתר שאינו דתי או במחקר עדכני שיאשש את הטענה.

האתרים האלו טוענים שביום השמיני ספציפית (לא יום אחרי, ולא יום לפני), אחוז גורמי הקרישה בדם הוא ברמות שיא. אתרים אחרים מדברים על שני גורמי קרישה ספציפיים ("ויטמין K" ו"פרותרומבין") שמגיעים לריכוזם הדרוש רק ביום השמיני לחייו של התינוק.

אני לא מאמין לאתרים האלה, ואין לי מושג אם יש בהם שמץ אמת או עדכניות. אני יודע שאחד המקורות עליהם מסתמכים הוא "הולט פדיאטריקס" מהדורה 21, עמ' 126 125 ניו יורק 1953. אין לי מושג מה זה בכלל, ואני לא יודע אם מדובר בדבר עדכני/אמין.

האם יש בסיס לטענות (הנושנות) האלו? האם אפשר להגיד שמערכת הקרישה של האדם מגיעה לשיאה בגיל 8 ימים? האם מדובר בדמגוגיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נ.

פרופ` אלן ברבי
    20/08/2010

לא יודע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו