ערכי בדיקות לפענוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי בדיקות לפענוח
    לינוי
    24/08/2010

שלום רב שמי לינוי אני בת 19, מזה חצי שנה אני סובלת מתסמונת ריינו נבדקתי על ידי נוירולוג ועשיתי בדיקות שיצאו תקינות ועל ידי ראומטולוג למחלות קולגן (עור) הבדיקות לנוגדנים כגון ANA ן ANTI DNA יצאו תקינות.
    אני כרגע סובלת מנפחות באצבעות הידיים והרגלים וקישיון בוקר השאלה שלי האם יש מחלה המוטולוגית שיכולה להתאם לממצאים הקלינים שיש לי?
    תוצאות בדיקות דם:
    פריטין 10, WBC תקין RBC תקין HGB תקין HCT תקין MCV תקין MCי תקין MCHC תקין RDW נמוך (11) 11.5-14.8 PLT תקין MPV תקין. חוץ מבדיקה RDW הכול תקין אם יש משמעות לRDW נמוך כאשר כל הבדיקות תקינות? (ספירת תאי דם לבנים תקינה. אני לא יודעת אם זה קשור אבל גם אנזים כבד בשם ALP נמוך אצלי) אשמח לקבל תשובה בתודה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי בדיקות לפענוח

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` אליעזר רחמילביץ
    24/08/2010

לא נראה לי כי מחלה המטולוגית יכולה להסביר את התלונות ואת כל הברור המתחייב כבר בצעת.
    הערך הנמוך היחיד הוא רמת הפריטין. האם יש עדות לחוסר ברזל ? למרות שכל ערכי הספירה האדומה תקינים ? כדאי לברר זאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה...

לינוי
    24/08/2010

תודה על תשובתך המהירה... רק עוד שאלה קטנה בבדיקת ה RDW שהיה נמוך יש משמעות כלשהי בעוד כל תוצאות בדיקות הדם לתאי דם אדומות תקינות? יש לזה משמעות בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו