מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטהדנה08/10/2010
שלום וברכה,
אשמח להיוועץ בכם עם שאלה חשובה שיש לי:
אני בת 25 וידוע לי שאני הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן. אינני מקבלת טיפול יומיומי אך לפני טיסות ארוכות (מעל ל-6 שעות), אני לוקחת זריקת קלקסן 40 מ"ג.
אני מתעתדת לטוס לחו"ל בעוד כשבועיים וייתכן שאיאלץ ליטול משככי כאבים לשם הקלה על כאבי מחזור, אבל הבנתי שאסור לשלב בין קלקסן לאדקס פורטה.
אשמח לדעת מה הם הסיכונים,
מה כן אפשר ליטול עם קלקסן שיהיה מספיק חזק כמו אדקס פורטה (שכן אני סובלת מכאבים חזקים במיוחד),
ובעיקר אשמח לדעת כמה זמן הקלקסן נשאר בגוף, כלומר, מתי אוכל ליטול אדקס לפני/אחרי נטילת הקלקסן באופן שלא יסכן אותי או שלא תיווצרנה תגובות בין תרופתיות.
תודה רבה ושבת שלום
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטה - תגובה
פרופ` אלן ברבי09/10/2010הזריקה היא חד-פעמית.
במשך הטיסה אפשר למנוע לקיחת אדקס ולנסות אקמול פורטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' ברבי
אפרת11/10/2010ראשית - תודה על התייחסותך.
ידוע לי שהזריקה היא חד פעמית, נטלתי אותך בעבר מס' פעמים כשטסתי למרחקים ארוכים.
אני חוששת ממצב שיהיו לי כאבי מחזור עזים, ואצטרך לקחת אדקס פורטה. ניסיתי בעבר אקמול פורטה וזה לא עזר כ"כ.
אני טסה להוואי (טיסה של 25 שעות בסה"כ, עם עצירות ביניים קצרות), האם הכרחי שאטול את הזריקה? האם אדקס פורטה לא מדלל את הדם במידה מספקת?
יצוין שאני גורבת גרביים אלסטיות, שותה המון וזזה המון במהלך הטיסות.
תודה רבה!
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)