שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטה
    דנה
    08/10/2010

שלום וברכה,

אשמח להיוועץ בכם עם שאלה חשובה שיש לי:
    אני בת 25 וידוע לי שאני הטרוזיגוט לפקטור 5 ליידן. אינני מקבלת טיפול יומיומי אך לפני טיסות ארוכות (מעל ל-6 שעות), אני לוקחת זריקת קלקסן 40 מ"ג.
    אני מתעתדת לטוס לחו"ל בעוד כשבועיים וייתכן שאיאלץ ליטול משככי כאבים לשם הקלה על כאבי מחזור, אבל הבנתי שאסור לשלב בין קלקסן לאדקס פורטה.
    אשמח לדעת מה הם הסיכונים,
    מה כן אפשר ליטול עם קלקסן שיהיה מספיק חזק כמו אדקס פורטה (שכן אני סובלת מכאבים חזקים במיוחד),
    ובעיקר אשמח לדעת כמה זמן הקלקסן נשאר בגוף, כלומר, מתי אוכל ליטול אדקס לפני/אחרי נטילת הקלקסן באופן שלא יסכן אותי או שלא תיווצרנה תגובות בין תרופתיות.

תודה רבה ושבת שלום
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קלקסן ואדקס פורטה - תגובה

פרופ` אלן ברבי
    09/10/2010

הזריקה היא חד-פעמית.
    במשך הטיסה אפשר למנוע לקיחת אדקס ולנסות אקמול פורטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' ברבי

אפרת
    11/10/2010

ראשית - תודה על התייחסותך.
    ידוע לי שהזריקה היא חד פעמית, נטלתי אותך בעבר מס' פעמים כשטסתי למרחקים ארוכים.
    אני חוששת ממצב שיהיו לי כאבי מחזור עזים, ואצטרך לקחת אדקס פורטה. ניסיתי בעבר אקמול פורטה וזה לא עזר כ"כ.
    אני טסה להוואי (טיסה של 25 שעות בסה"כ, עם עצירות ביניים קצרות), האם הכרחי שאטול את הזריקה? האם אדקס פורטה לא מדלל את הדם במידה מספקת?
    יצוין שאני גורבת גרביים אלסטיות, שותה המון וזזה המון במהלך הטיסות.

תודה רבה!
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו